2016-TÓL KORHATÁROS LEHET A FORMA-1

2014/09/24. - írta: Baton

Véget érhet a tinédzserek kora.

Néhány héttel ezelőtt hivatalossá vált, hogy a mindössze 17 éves holland pilóta, Max Verstappen vezetheti jövőre a Toro Rosso egyik autóját, aki ezzel minden idők legfiatalabb Forma-1-es versenyzője lehet. Tegnap azonban olyan pletykák kaptak szárnyra, melyek veszélybe sodorhatják a fiatal pilóta eme titulusát, hiszen a német Sport Bildben egy még nála is fiatalabb versenyző érkezéséről cikkeznek. A kanadai származású Lance Stroll édesapja nyomán lehet minden idők legfiatalabbja a királykategóriában, aki Fernando Alonso Lotushoz való igazolásával vásárolhatná be magát az enstoni alakulathoz, helyet biztosítva ezzel a 16. életévét csak október végén betöltő fiának.

Úgy tűnhet tehát, hogy ha ez így halad, a Forma-1 lassan a tinédzserek sportja lesz, ám az FIA gátat szabna ennek a "trendnek". Úgy hírlik ugyanis, hogy a Nemzetközi Automobil-szövetség korhatár bevezetését tervezi a Forma-1-ben, mely az elképzeléseik szerint a 2016-os idénytől lépne életbe, és meggátolná a 18 év alatti versenyzők érkezését. Kérdés viszont, hogy amennyiben Stroll valóban versenyzői üléshez jut jövőre, úgy az esetleges korhatár-szabály bevezetésével maradhat-e 2016-ban is a mezőnyben, hiszen - Verstappennel ellentétben - ő még akkorra sem tölti be a 18. életévét.

Mindezek persze még nem hivatalos információk, szóval tessék őket fenntartásokkal kezelni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr336724951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása