A TORO ROSSO MÉGIS SAINZ-NAK SZAVAZ BIZALMAT?

2014/11/25. - írta: Baton

A hírek szerint az olasz székhelyű csapat napokon belül bejelentheti a fiatal spanyol érkezését.

Carlos Sainz Jr. HD.jpgAz már a nyáron biztossá vált, hogy a Red Bull második számú alakulatának egyik versenyzői ülését a Forma-3-as Európa-bajnokság idei bronzérmese, Max Verstappen kapja, aki az eredeti tervek szerint Danyiil Kvjat csapattársaként kezdhette volna Forma-1-es pályafutását. Sebastian Vettel bejelentése azonban – mely szerint a szezon végén elhagyja a bikásokat – mindent összezavart, az osztrák alakulat ugyanis a fiatal orosz pilótát szerződtette a távozó bajnok helyére, így a Toro Rossónál ismét felszabadul az egyik versenyzői ülés.

Egy ideig úgy tűnt, hogy ezt az ülést a csapat francia versenyzője, Jean-Éric Vergne kapja, a vezetőség egy része ugyanis mindenképpen meg szerette volna tartani a tapasztalt pilótát, aki jövőre sokat segíthet a mindössze 17 éves Verstappennek (a holland is inkább őt szerette volna csapattársnak). A Marca információi szerint azonban Vergne-nek távoznia kell a csapattól, a Red Bull vezetői ugyanis a Forma-Renault csúcskategóriájának idei bajnokát, Carlos Sainz juniort ültetik Verstappen mellé – a lap úgy tudja, szerződtetését a Toro Rosso illetékesei hamarosan hivatalosan is bejelentik.

Sainz hamarosan ismét F1-es autóba ülhet, kedden ugyanis ő viheti pályára a Red Bull versenygépét az abu-dzabi teszten. Ezt a lehetőséget a hivatalos indoklás szerint a Renault-világsorozat legnagyobb géposztályában szerzett bajnoki címért kapja – a bikások védencei közül ő az első, aki elsőként végzett az egyik legrangosabb nevelőszéria pontversenyében.  A Marca legutóbbi cikke szerint érkezésével egy új támogató is csatlakozhat az egylethez, sőt adott esetben a távozáson gondolkodó Cepsa is meghosszabbíthatja szerződését – erről állítólag már megkezdődtek a tárgyalások.

Forrás. telesport.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr366930981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása