MIHEZ KEZD ALONSO, HA KIHAGYJA A JÖVŐ ÉVET?

2014/10/15. - írta: Baton

Toto Wolff szerint elképzelhető, hogy a kétszeres világbajnok Le Mans-t választja.

Alonso HD.jpgTovábbra sem dőlt el, mihez kezd a következő esztendőben Fernando Alonso. A spanyol az utóbbi hetekben a találgatások főszereplőjévé vált, s már szinte mindenki véleményt alkotott arról, mit fog tenni vagy mit kéne tennie a jövőben. Sokan biztosra veszik, hogy a McLaren versenyzője lesz, ám mások továbbra is elképzelhetőnek tartják, hogy kihagy egy évet, s megvárja, milyen lehetőségei lesznek 2016-ban.

Toto Wolff utóbbiak táborát erősíti, s úgy véli, korántsem biztos, hogy Alonso meg tud állapodni a McLarennel. „Ő csak akkor fog oda menni, ha megkapja záradékot a szerződésbontás lehetőségére. Talán hátat fordít az F1-nek és egy év szünetet tart. Idén megnézte a régi barátját, Mark Webbert Le Mans-ban. Ez a verseny pedig őt is izgatja” – mondta Wolff a Sportwochénak.

Más kérdés, hogy Alonso Szocsiban kijelentette, kevés az esély arra, hogy szabadságra menjen. Szurkolóinak nemrégiben közösségi oldalán például ezt üzente: „Díjazom a kíváncsiságotokat, de bármilyen pletykákat is hallotok, tudnotok kell, hogy nálam most az élvez elsőbbséget, ami a pályán történik. Bízzatok bennem, a legjobb csak ezután jön.”

A korábbi világbajnok versenyző, Jacques Villeneuve szerint Alonsót most Sebastian Vettel hirtelen jött bejelentése hozta nehéz helyzetbe. „Alonso nem jól pókerezik. Abban szerintem valamennyien egyetérthetünk, hogy Alonso a legjobb a pályán. De időnként az F1-ben azt is tudnod kell, hogyan irányítsd a dolgokat, és ő nem mindig csinálta ezt” – fogalmazott az As-nek.

Villeneuve ettől függetlenül úgy véli, Alonso 2015-ben a McLaren-Honda versenyzője lesz.„A McLaren egy jó csapat, de jól ismerem a Hondát, és nem gondolnám, hogy gyors sikert érnek el” – mondta a kanadai, aki 2000-től 2003-ig a Honda-motoros BAR-csapatnál versenyzett, kevés sikerrel. 1997 legjobbja szerint a kétszeres világbajnok aligha tart egyéves szünetet karrierjében. „Nem hinném, hogy így lesz. Két hónap után már nem tudná, mit kezdjen magával. Ő egy vérbeli versenyző” – érvelt.

Forrás: telesport.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr566796405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása