BUTTON TUDJA, HOGY EZ LEHET AZ UTOLSÓ FORMA-1-ES VERSENYE

2014/11/22. - írta: Baton

2009 világbajnoka tisztában van a helyzetével, de ettől függetlenül nem aggódik a jövője miatt.

Hónapok óta tartanak az egyeztetések, a mezőny legtapasztaltabb versenyzőjének jövője azonban továbbra is kérdéses, és minden valószínűség szerint a következő napokban is az marad, a McLaren ugyanis novemberben még biztosan nem ismerteti 2015-ös pilótapárosát. Noha a csapat még nem tett bejelentést, több mértékadó lap is biztosra veszi, hogy a következő szezonban Fernando Alonso lesz a McLaren egyik versenyzője, az egyik jelenlegi pilótának tehát biztosan el kell hagynia az istállót. Adott esetben tehát az is előfordulhat, hogy a hétvégi lesz Jenson Button utolsó Forma-1-es futama (elmondta, kisebb csapathoz nem igazol) – ezzel természetesen a brit klasszis is tisztában van.

„Minden rendben van” – felelte Button a Forma-1 hivatalos honlapjának azon kérdésére, aggódik-e jövője miatt. „Őszintén bevallom, a Japán Nagydíj előtt még egy kicsit bonyolult volt ez az egész, az idő múlásával azonban az embernek ki kell nyitnia a szemét és rá kell jönnie, hogy nemcsak a Forma-1 létezik, azaz vannak más kihívások is. Sok izgalmas dolgot csinálhatok abban az esetben, ha nem tudok a királykategóriában maradni. Most viszont még élvezem a versenyzést, mindig nagyon jól érzem magam egy Forma-1-es volánja mögött – és ez most sincs másképpen. Igaz mostanság elég nagy a különbség az autók között” – utalt a Mercedes gyári csapatának előnyére.

Később a csütörtöki sajtótájékoztató is szóba került, ahol Alonsót a jövőbeli csapattársról kérdezték; a Formula-1.com munkatársa itt megjegyzi, hogy a spanyol ezen az eseményen is utalt arra, hogy szívesen dolgozna Button mellett, ő azonban helyesbít. „Nem vagyok biztos abban, hogy egészen pontosan ezt mondta! Én egyelőre tényleg semmit sem tudok arról, hol leszek a 2015-ös esztendőben. Annyit tudok, hogy ez az év utolsó versenye, és előfordulhat, hogy az én utolsó Forma-1-es futamom” – ismeri el, mielőtt nekiszegezik a kérdést: felkészült-e arra, hogy elhagyja a királykategóriát? „Ha ezt három hónappal korábban kérdezitek, akkor azt mondom, hogy nem, hiszen már 15 éve itt vagyok. De a bizonytalan időkben az ember más lehetőségeket is figyelembe vesz!”

Button 2000 óta szinte az összes Forma-1-es versenyhétvégén ott volt és a sport történetének harmadik legtapasztaltabb pilótájává vált (csak Rubens Barrichello és Michael Schumacher teljesített több futamot), most legérzelmesebb pillanatairól is beszélt. „Az első egy 15 évvel ezelőtti; Barcelonában voltunk, amikor Frank Williams közölte velem, hogy megkapom az egyik versenyzői ülést. Hihetetlenül érzelmes momentum volt; apám ott volt velem a pályán és természetesen édesanyámat is felhívtuk telefonon. Azóta természetesen voltak mélypontok és csúcspontok is a pályafutásomban. Igazából nagyon szerencsés vagyok, hogy ilyen sok ideje itt lehetek a mezőnyben, és hogy találtam valamit, amiben jó vagyok! Viszont még mindig keményen dolgozom, minden futamon tanulok valamit és éhezem a sikerre!”

Nyilatkozata során a 2014-es szezon legjobb, illetve legrosszabb pillanatairól és a sport jelenlegi helyzetéről is beszélt. „A sportban mindig vannak mélységek és magasságok. Idén két mélypontunk is volt: a legrosszabb természetesen Jules Bianchi baleste volt a Japán Nagydíjon. A másik a két kiscsapat elvesztése. Igaz a Caterham most visszatért a szurkolók és a szponzorok segítségével, de változtat ez bármit is a korábbi tényeken? Persze történtek pozitív dolgok is, szerintem például a versenyzés jó volt ebben a szezonban, láthattunk nagy harcokat. Természetesen a folytatásban is össze kell dolgoznunk és együtt kell működnünk, hogy még jobbá tegyük ezt a sportot. Még mindig nagyon sok a tennivaló” – zárja gondolatát a tizenötszörös futamgyőztes.

Forrás. telesport.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr356923449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása