KIDERÜLT, MITŐL HULLOTTAK SZÉT A WILLIAMSEK PÉNTEKEN

2014/11/22. - írta: Baton

A brit istálló különös problémával küzdött az első szabadedzésen.

Váratlan probléma miatt kellett felfüggesztenie programját a Williams-istállónak az Abu-Dhabi Nagydíj péntek délelőtti gyakorlásán. Az első körök után ugyanis mindkét autójuk hasonló hiányossággal tért vissza a bokszba: Valtteri Bottas autójának oldaláról teljesen leszakadt a borító elem, míg Felipe Massáé szintén levált eredeti helyéről. A szerelőknek emiatt át kellett alakítaniuk pár dolgot a versenygépeken.

A csapat elmondta, a gondokat az új hűtési megoldás okozta, de a hétvége további részére visszatérnek egy valamivel konzervatívabb megoldáshoz. Az istálló finn pilótája nem érezte igazi problémának a történteket. „Tudtuk, hogy ha változtatunk pár ponton, minden rendben lesz” – idézte Bottast az Autosport. „Kipróbáltunk egy új rendszert. Azt hiszem, a legfőbb gondot az okozta, ahogy az oldaldoboz csatlakozott. Ez egy új elem volt, amit eddig nem vetettünk be ilyen gyors helyszínen, mint az abu-dhabi pálya. Örülök, hogy most kipróbáltuk, de nem hozott túl sok pluszteljesítményt.”

Bottas továbbá elmondta, a karosszéria-mizéria következtében elvesztegetett idő nem befolyásolta túlzottan mai napját. „Minden a tervek szerint haladt. Normál tesztet teljesítettünk. Futottunk pár rövid etapot az elején, és egy hosszút a végén. Szóval teljesen átlagos péntek volt. A második szabadedzés igazán jól ment, az elsőn pedig eredetileg nem is vezettem volna, így az a néhány kör is bónusz volt. A holnapi harmadik gyakorláson be kell majd állítanunk a kocsit, és elvégezni a finomhangolásokat, de biztos vagyok benne, hogy elég jók leszünk” – zárta gondolatát Bottas, aki végül ötödik lett a villanyfényes edzésen.

Csapattársa, Felipe Massa mindeközben szolidabb teljesítményt nyújtott, s a finnhez képest fél másodperces hátránnyal a 10. legjobb időt autózta. „Nem mondanám, hogy a mai napom tökéletes volt, viszont tudom, hol javíthatunk a folytatásban, szóval egyelőre nem aggódom!” – idézte a brazilt csapata honlapja. „Az első edzésen voltak problémáink, de szerencsére hamar észrevettem őket, szóval szerencsére komolyabb baj nem történt. A második gyakorlás már jobb volt! Sikerült előrelépnünk, de még mindig szenvedtünk az új gumiabroncsokkal. A Mercedes még mindig iszonyatosan gyorsnak tűnik, de azon vagyunk, hogy csökkentsük a hátrányunkat!”

Forrás. telesport.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr856923523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása