LEHET, HOGY JÖVŐRE HÁROM AUTÓ INDUL CSAPATONKÉNT?

2014/09/19. - írta: Baton

Néhány jel erre utal.

Nem is olyan régen röppentek fel azok a pletykák, melyek egy esetleges harmadik autó bevetésének lehetőségét latolgatták, majd tegnap a Sauber is jelezte, hogy szívesen indítanának jövőre három autót a Forma-1-ben.

A találgatások azok után kezdődtek el, amikor szinte bizonyossá vált, hogy a Marussia és a Caterham 2014 végén távozik a száguldó cirkuszból, a napokban pedig már egy harmadik istálló - sokak szerint épp a Sauber - távozását is rebesgették. Márpedig, ha ez igaz, és a távozók helyére nem érkeznek újabb csapatok, valóban szóba kerülhet az istállónkénti három autós Forma-1.

Tegnap a Sauber beszélt arról, hogy üzleti szempontból igazán előnyös lehetne három autó indítása, ma pedig már Bernie Ecclestone is jelezte, szívesen látna három autót a versenyeken. A brit üzletember szerint nincs feltétlenül szükség tíz-tizenegy csapatra az F1-ben, ha abból két-három  gárda csak az életben maradásért küzd; reális esélye nincs még a pontszerzésre sem. Akkor már legyen inkább több autója az élcsapatoknak, és legyenek izgalmasabb versenyek.

Korábban nem volt ritka az istállónkénti három versenyző indítása - lehet, hogy a közeljövőben ismét láthatunk ilyet?

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr36710999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagy Tivadar 2014.09.20. 10:40:53

Hát... nem tudom, jó lenne-e, ha három pilóta lenne egy csapatnál. Néhány helyen még kettő is sok! :D Elsőre biztos furcsa lenne, de ki tudja, talán még jól is elsülhet...
süti beállítások módosítása