HORNER: A MERCEDES SOKKOLÓAN MEGBÍZHATATLAN

2014/09/25. - írta: Baton

A Red Bull csapatfőnöke szerint már csak ezért vannak versenyben.

Az elmúlt évek sikersorozata, és utolérhetetlensége után a Red Bull idén rendre csak tisztes távolságból volt képes lépést tartani az éllovas Mercedesekkel, s bár az év eleji állapotokhoz képest mostanra csökkent valamelyest a két csapat közti különbség, a német istálló autói alapesetben továbbra is verhetetlennek tűnnek. Christian Horner, a Red Bull-Renault csapatvezetője is tisztában van ezzel, és belátja, hogy a Mercedesek rengeteg technikai problémája nélkül már nem lennének versenyben a világbajnoki címért.

"A Mercedesek sokkolóan megbízhatatlanok idén, és csak ennek köszönhetjük, hogy még mindig versenyben vagyunk." - nyilatkozta Horner az Autosportnak, majd gyorsan hozzátette, hogy az év végéig még fordulhat is a helyzet. "Sebastiannak feltehetően még lesz egy motorbüntetése az idény valamelyik futamán, míg a Mercedesnek valószínűleg nem lesznek ilyen problémái, szóval ezek a dolgok még kiegyenlítődhetnek."

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettelnek már nincs esélye megnyerni az összetettet, ám csapattársa matematikailag még odaérhet. Daniel Ricciardo hátránya ugyanis jelen pillanatban hatvan pont az éllovas Lewis Hamiltonnal szemben, és még hátra van öt futam, ráadásul az utolsó, Abu Dhabi Nagydíjon ezúttal dupla pontokat osztanak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr66730131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása