MATTIACCI IS LAPÁTRA KERÜLHET A FERRARINÁL?

2014/11/23. - írta: Baton

A vörös alakulat nyolc hónapja kinevezett csapatvezetője is távozásra kényszerülhet a kiábrándító szezon után.

Az elmúlt hónapokban számos találgatás látott napvilágot a gyenge formát mutató, a mostani szezont – 1993 óta először – jó eséllyel futamgyőzelem nélkül záró Ferrarival kapcsolatban. Korábban összefüggésbe hozták már a csapattal Ross Brawnt, Gerhard Bergert és Bob Bellt is, ám az említett nagy nevek azóta sem érkeztek meg Maranellóba, Brawn és Berger pedig többször is cáfolta volna, hogy újra szerepet kívánna vállalni a Forma–1-ben.

A Sport Bild most viszont újra olajat öntött a tűzre: megbízható forrásokra hivatkozva állítják, a Scuderia éléről hamarosan távozik Marco Mattiacci, akit még áprilisban neveztek ki csapatfőnöknek Stefano Domenicali helyére. „Már lehetséges utód is van: a Marlboro Italia első embere, Maurizio Arrivabene lehet az új csapatfőnök, és neki kell majd visszavezetni Sebastian Vettellel a csapatot az élre. Arrivabene az a személy, aki 1996-ban a McLarentől a Ferrarihoz hozta a Marlboro pénzeit” – írja a lap.

Hogy az általuk vizionált váltást mi motiválná, arról azonban ők is csak spekulálni tudnak: szerintük elképzelhető, hogy a Ferrari új elnöke, Sergio Marchionne nem elégedett Mattiacci eddigi munkájával.

Mattiacci nemrégiben elmondta, rendkívül kiábrándítónak találja a Scuderia idei szezonját. „Egy ilyen év győzelem nélkül olyan, mintha megvonnák tőlünk az oxigént. De biztos vagyok benne, hogy Sebastiannal együtt sikereket érünk majd el. Ő egy intelligens, alázatos és okos fiú” – fogalmazott az olasz, szemernyi jelét sem adva annak, hogy a 2015-ös évet nem a Ferrarival tervezi.

Forrás. telesport.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr516925255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása