BEMUTATTÁK AZ AZERBAJDZSÁNI PÁLYA VONALVEZETÉSÉT

2014/10/08. - írta: Baton

A bakui pálya két év múlva csatlakozik a száguldó cirkusz versenynaptárához.

Azerbajdzsán - Baku.jpg Júliusban vált hivatalossá, hogy 2016-tól Azerbajdzsán is Forma-1-es futamot rendezhet, később azonban az is kiderült, hogy a Baku belvárosában megrendezésre kerülő versenyt Európa Nagydíjnak nevezik majd.

Legutóbb a 2012-es valenciai nagydíj vett részt ilyen néven a száguldó cirkusz versenynaptárában, míg korábban sokáig a nürburgringi versenyt hívták így.

Az azerbajdzsáni futamot az ország fővárosában, Bakuban fogják rendezni, mely az első Forma-1-es nagydíj lesz a volt szovjet utódállam történetében. Baku korábban már vendégül látott nemzetközi versenysorozatokat, többek közt az FIA GT bajnokságát is, ám a Forma-1 mezőnyének egy teljesen új pályát hoznak létre, melyet - a legtöbb új aszfaltcsíkhoz hasonlóan - Hermann Tilke tervezett.

A belvárosi pályán 6006 métert kell majd megtenniük a versenyzőknek egy kör teljesítéséhez, s ezen idő alatt egy 2,2 kilométeres padlógázos szakaszon is átszáguldanak a pilóták. Az új aszfaltcsík - a most ismertetett tervek szerint - összesen 20 kanyart (12 balos és 8 jobbos) fog tartalmazni, melyen az átlagsebesség 280, a végsebesség pedig 340 km/óra körül lesz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr696769495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása