MAGNUSSEN, HÜLKENBERG ÉS MALDONADO IS HÁTRÉBBRŐL LESZ KÉNYTELEN RAJTOLNI

2014/10/11. - írta: Baton

Mindhárman öt helyes rajtbüntetést kaptak.

Kevin Magnussen autója a gyakorlás elején hibásodott meg, a szerelők pedig hamar rájöttek, hogy a fiatal pilótának egy váltóhiba miatt kellett idő előtt befejeznie a körözgetést. A mérnökök később úgy döntöttek, kicserélik az elromlott alkatrészt, így versenyzőjük a szabályok értelmében öt rajthelyes büntetést kap a kvalifikáció után.

Oroszországban nemcsak a dán tehetségnek kell lemondania rajtpozíciójáról, a Force Indiánál versenyző Nico Hülkenberg ugyanis hasonló büntetésben részesül majd az időmérő után. A korábbi GP2-es bajnok autójában a Japán Nagydíj megszakítása előtt romlott el a váltó, ám a német pilóta hivatalosan befejezte a futamot, így az egylet nem cserélhetett büntetlenül.

Rajtuk kívül a Lotus venezuelai pilótáját, Pastor Maldonadót is hátrasorolják majd, Japánban ugyanis felhasználta hatodik belső égésű motorját, így a szövetség tíz rajthelyes büntetést rótt ki rá, ezt azonban nem tudta teljesíteni, hiszen az időmérőn 17. lett; ebbe az esetben a 2014-es szabályok értelmében a fennmaradó öt rajthelyes büntetést Oroszországban kell letöltenie.

Forrás: telesport.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr266780257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása