A PIRELLI VÁLTOZTAT A BRAZÍLIÁBA SZÁNT GUMIVÁLASZTÉKÁN

2014/10/18. - írta: Baton

A gumigyártó beadta a derekát a kritikák hatására.

Pirelli_Formula-1_2013_4.jpg

A Pirrelit már az Orosz Nagydíjat követően is rengeteg támadás érte a túlontúl konzervatív gumiválasztás miatt, hiszen mint emlékezetes, Nico Rosberg tulajdonképpen egyetlen szett gumival teljesítette az egész versenytávot, ami a jelenleg érvényben lévő gumiszabályok történelmében példátlannak mondhat, s bár ebben nagy szerepet játszott a szinte tükörsima felületű aszfalt is, a legtöbben mégis a Pirellit okolják a boxkiállások hiánya miatt unalomba fulladt verseny miatt.

A hét elején aztán Felipe Massa fejezte ki nemtetszését, illetve aggodalmát a Pirelli hátralévő futamokra szánt gumikeverékei, és különösképp hazai futamára, a Brazil Nagydíjra szánt keverékei miatt. A Williams versenyzője elmondta, hogy szerinte teljességgel elfogadhatatlan a Pirelli Brazíliába szánt gumiválasztása, hiszen - Oroszországhoz hasonlóan - ott is egy teljesen friss aszfaltcsík fogadja majd a száguldó cirkusz mezőnyét, és a gumiszállító tervei, miszerint a közepes és a kemény keverékű abroncsokat viszik Interlagosba balesetveszélyt okozhatnak.

Nos, a Pirelli - akkori kijelentéséhez hűen - megfogadta a tanácsokat, és bejelentette, változtat az eredetileg Brazíliába szánt felhozatalán. Ennek értelmében a kemény keverékű abroncsok kimaradnak a kínálatból, és helyettük a lágy összetételű gumik juthatnak szerephez - a közepes keverék marad.

A Pirelli másik két versenyhelyszínre szánt gumikínálata változatlan maradt, így Austinban szintén a lágy és a közepes, Abu-Dhabiban pedig a lágy és a szuperlágy keverékű gumik állnak majd a csapatok rendelkezésére.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr486804209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása