DISZKVALIFIKÁLTÁK A RED BULLOKAT AZ IDŐMÉRŐRŐL

2014/11/23. - írta: Baton

Sebastan Vettel és Daniel Ricciardo csak a mezőny végéről vághat neki a szezonzáró nagydíjnak Abu-Dhabiban.

Daniel Ricciardo az ötödik, Sebastian Vettel a hatodik helyre kvalifikálta magát az Abu-Dhabi Nagydíj időmérő edzésén, ám nem sokkal a leintés után kiderült, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szabálytalanságot észlelt a csapat két autóján. A gondot az első szárnyak túlzott rugalmassága jelentette. „Az 1-es és 3-as rajtszámú autók szárnyának ellenőrzése során kiderült, hogy az első szárny lapjai aerodinamikai erőhatás közben meghajolnak. Véleményem szerint ez nem felel meg a Forma–1-es Technikai Szabályzat 3.15-ös pontjának. Emiatt az ügyet a versenybíróság elé terjesztem kivizsgálásra” – írta Jo Bauer, az FIA technikai delegáltja jelentésében.

A versenybíróság előtt aztán megjelentek az osztrák csapat technikai szakemberei, köztük Adrian Newey technikai igazgatóval, majd tanácskozásuk után kénytelenek voltak tudomásul venni, hogy szabályszegésük miatt utólagosan kizárták őket a kvalifikációról. Ricciardo és Vettel azonban engedélyt kapott arra, hogy a mezőny végéről rajtolhasson a 2014-es év utolsó futamon.

A csapat csalódottan ugyan, de tudomásul vette az FIA döntését. „A versenybíróság a két autónk első szárnyával kapcsolatos döntése kapcsán csalódottan vesszük tudomásul, hogy minket választottak ki egy rugalmassági tesztre, miközben egyértelmű, hogy más csapatok is hasonlóan interpretálják a szabályokat. A csapat elfogadja a döntést, melynek értelmében a rajtrács végéről indulunk a versenyen” – állt az általuk kiadott közleményben.

A hírek szerint egyébként az első szárny legfelső lapja bizonyult szabálytalannak, mely az Autosport szerint túlzott hajlékonyságával az abu-dhabihoz hasonló hosszú egyenesekkel bíró pályán jelentős előnybe hozhatja annak használóját.

Forrás. telesport.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr1006925147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása