VAN DER GARDE VISSZATÉRHET?

2014/10/22. - írta: Baton

A Sauber tesztpilótájáról egyre többször hallani ilyen híreket.

Van der Garde HD.jpg

A 29 éves holland versenyző tavaly teljesítette első Forma-1-es megmérettetését, mégpedig a Caterham pilótájaként, a szezon végén azonban elhagyta a zöldeket és csatlakozott Peter Sauber alakulatához. Itt a 2014-es évadban hét pénteki szabadedzésen is részt vehetett, valamint az évközi teszteken is vezethette az istálló versenygépét. A Forma-Renault csúcskategóriájának korábbi bajnoka sokak szerint jövőre már a Sauber egyik állandó pilótájaként bizonyíthat.

Ezzel kapcsolatban az előző hetekben, hónapokban rengeteg pletyka látott napvilágot; hétfőn pedig maga van der Garde tett közzé egy sokat sejtető üzenetet hivatalos Twitter-oldalán, nem sokkal azt követően, hogy a Force India hivatalosan is bejelentette, Nico Hülkenberg 2015-ben is a csapat pilótája marad. "Gratulálok haver! Remélem, lesz néhány szép csatánk a következő évben, mint a régi szép időkben" - írta német ellenfelének.

Van der Garde esélyeit sokak szerint alaposan felerősíthetik a mögötte álló tehetős támogatók, a Sauber ugyanis még mindig anyagi problémákkal küzd, így a pilóták kiválasztásakor a szponzori háttér erősségét is figyelembe kell venniük. A hollandnak a két jelenlegi pilóta (Adrian Sutil és Esteban Gutiérrez) mellett a másik tartalékossal, Segei Sirotkinnal is "meg kell küzdenie" a jövő évi versenyzői ülését, az orosz ugyanis nemrég egyértelművé tette: felkészült a debütálásra.

Forrás: telesport.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr676817287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása