AZ AUDI IS BESZÁLLHAT A FORMA-1-BE

2014/10/26. - írta: Baton

A német autógyár állítólag a DTM-et és a hosszútávú versenyzést is feláldozná a Forma-1-ért.

Audi F1.jpg

Az utóbbi években sokszor felröppent már a hír, miszerint a négykarikás márka szívesen csatlakozna a Forma-1-hez, s 2013-ban már nagyon közel is jártak ezen project megvalósításához, ám a tervek végül mégis meghiúsultak, s az Audi maradt a hosszútávú versenyzés és a DTM világában. A legfrissebb pletykák szerint azonban hamarosan változhat a helyzet, s elképzelhető, hogy a német gyár felhagy az előbb említett kategóriákban való versenyzéssel, és a rájuk fordított pénzt inkább egy Forma-1-es próbálkozásba öli.

Ezen hírek hallatán, persze rögtön megkezdődtek a találgatások, hogy az Audi, vajon saját csapatot indítana, vagy csupán motorszállítóként csatlakozna az F1-hez, ám úgy hírlik, a németeket leginkább egy már meglévő istálló felvásárlása foglalkoztatja. A kiszemelt istálló több mint valószínű, hogy a Red Bull, vagy a Toro Rosso lehet, hiszen amellett, hogy a cég hosszú évek óta szoros együttműködést folytat az energiaital-gyárosokkal, a közelmúltban  többször is hírbe hozták már egymással őket.

További spekulációkra adhat okot, hogy Stefano Domenicalli, a Ferrari korábban menesztett csapatfőnöke is mostanában látott munkához a négykarikásoknál, elvégre ő amellett, hogy - akárcsak a Toro Rosso - olasz, tulajdonképpen mit sem konyít az Audi jelenleg folyamatban lévő (DTM, Le Mans) projectjeihez.

Persze pilótafronton is megkezdődtek a találgatások az Audival kapcsolatban, s ki más is jöhetett volna elsőként szóba, ha nem a még mindig hivatalos jövő évi bejelentés nélkül lévő Fernando Alonso?! A spanyolt Domenicalli kapcsán hozták összefüggésbe a német autógyártóval, hiszen mint köztudott, a kétszeres világbajnok igen jó viszonyt ápol az olasz szakemberrel, s elképzelhető, hogy egy egy éves kitérő után Alonso az Audi színeiben térne vissza a Forma-1-be.

Ti mit gondoltok? Láttok reális esélyt az Audi belépésére?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr956833305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása