VÁLTOZHAT A BIZTONSÁGI AUTÓS SZABÁLY

2014/11/07. - írta: Baton

Az FIA szeretné felgyorsítani a versenyek újraindítását.

Safety Car.jpg

Egyre több kritika éri az utóbbi időben az FIA-t a jelenlegi biztonsági autós szabályok miatt. A bírálók azt nehezményezik, hogy a lekörözött autóknak túl sok időbe telik visszavenni a körüket, s így a verseny újraindítása hosszasan elhúzódik.

Nos, most úgy hírlik, a Nemzetközi Automobil Szövetség kész változtatni a szabályozáson, és elképzelhető, hogy 2015-től már nem kell megvárni, hogy a körhátrányban lévő pilóták utolérjék a mezőnyt, az új elképzelés szerint ugyanis a lekörözötteket egyszerűen csak hátrasorolnák, és a végelszámolásnál írnák hozzá az eredményükhöz a plusz egy kört. A tervezet szerint így egy körön belül folytatni lehetne a versenyt, miután a versenyigazgató kiadta a jelet.

A biztonsági autós szabályon kívül más regulák is változhatnak majd. Többek között a motor- illetve alkatrészcserére vonatkozó szabályok, valamint a sokak szerint túl enyhe 5 másodperces büntetések, és a parc fermé megkötések.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr136876855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása