JÖVŐRE ELTŰNHET A DUPLA PONTOS SZABÁLY

2014/11/19. - írta: Baton

A sokat bírált regulától egy év után búcsút vehet a Forma-1.

FIA.jpgA Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) az idei versenyévad előtt jelentette be, hogy 2014-ben az évad utolsó versenyén a pilóták kétszer annyi pontot kapnak, mint az azt megelőző viadalokon. Az új pontrendszer rengeteg kritikát kapott, mondván túlságosan mesterkélt és rendkívül igazságtalan a pilótákkal szemben. Az Abu-dzabi Nagydíj előtt ismét előtérbe került a dupla pontos szabály, ami adott esetben komolyan befolyásolhatja a bajnoki címért folyó küzdelem végkimenetelét.

Noha a cím sorsa a tavaly érvényben lévő pontrendszerben is csak az utolsó versenyen dőlt volna el, a szezon során tíz futamgyőzelmet szerző Lewis Hamilton mégis nyugodtabban érkezhetett volna Abu-Dzabiba. A régi szisztéma szerint akkor is ő a bajnok, ha Nico Rosberg nyer, ő pedig hatodikként ér célba, most viszont ebben az esetben másodiknak kell lennie. Sokan egyébként attól tartanak, hogy a brit pilóta úgy veszíti el a küzdelmet, hogy jóval több futamgyőzelem került a neve mellé.

Az Autosport információi szerint jövőre ettől már senkinek sem kell tartania, hiszen a Stratégiai Munkacsoport hétvégi gyűlésén a szabály törlése is ott lesz a napirendi pontok között, a testület pedig jó eséllyel annak maradása ellen szavaz. Ha a munkacsoport elfogadja a javaslatot, az a Forma-1-bizottság, majd a Motorsport Világtanács elé kerül, ahol hivatalosan is visszaállíthatják a korábbi rendszert – ez elvileg nem több puszta formaságnál.

Legutóbb a Forma-1 Menedzsment elnöke, Bernie Ecclestone is úgy nyilatkozott, hogy a szabály jelenlegi formájában „ostoba”, ezért nem bánja annak törlését. A korábbi szisztéma visszaállításának a Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff is örülne. „Senki sem szereti a dupla pontokat. Legközelebb biztosan megvitatjuk majd; szerintem egyébként már Bernie sem szereti, szóval ez egy olyan dolog, amitől meg kell szabadulnunk a következő szezon előtt” – mondta az osztrák.

Forrás: telesport.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr736915941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása