WEBBER: ROSSZ IRÁNYBA TART A FORMA-1

2014/11/19. - írta: Baton

Az ausztrál pilóta szerint komoly változásokra lenne szükség a száguldó cirkuszban.

Webber tizenkét Forma–1-ben töltött szezon után, a 2013-as évad végén intett búcsút a királykategóriának, magának a versenyzésnek azonban ő sem fordított hátat. A korábbi bajnoki bronzérmes jelenleg a Porsche gyári csapatát erősíti a Hosszútávú Világbajnokságban, miközben az F1 aktuális történéseit is szívesen véleményezi. Legutóbb a Salzburger Nachrichten munkatársa faggatta az idei szezonról és a Mercedes pilótáinak kiélezett csatájáról, Webber pedig – ahogyan azt már megszokhattuk – ezúttal sem rejtette véka alá véleményét.

„Azt kell mondanom, jelenleg sokkal fontosabb dolgok is vannak a Forma–1-ben [mint Hamilton és Rosberg csatája]. A sport egészének jólétéről beszélek” – kezdi a 38 éves versenyző. „Nézzék csak meg Kimi Räikkönen esetét! Ez már nem versenyzés. Ha lehetséges volna a határon vezetni az autót, ő megtenné. Folyamatosan gyorsköröket autózva. Kimi viszont most teljesen frusztrált” – utalt Webber a finn nehéz szezonjára. „De Bernie Ecclestone kijelentése – miszerint a Forma–1-nek nincs szüksége a fiatalabb korosztályra – is nagyon-nagyon érdekes.”

Webber a sok szakértő által kivételes tehetségnek tartott Max Verstappen érkezésétől sincs elragadtatva. „Nem vagyok benne biztos, hogy az emberek – miután 400 euróért megvették a jegyüket – egy tizenhét éves srácot akarnak nézni. Természetesen vannak speciális esetek, mint amilyen Fernandóé [Alonso], vagy Kimié [Räikkönen] is volt, de ezek tényleg nagyon különleges helyzetek. Ráadásul akkoriban sokkal nehezebb volt vezetni az autókat, különösen fizikailag. A kudarc valószínűsége is jóval nagyobb volt. Manapság már-már kínos, amikor egy Forma–1-es kocsi kijön a bokszból. Olyan, mint egy erősebb GP2-es gép. Ez már nem az a Forma–1, ami korábban volt.”

A kilencszeres futamgyőztes hozzátette, nem különösebben hiányzik neki az autóversenyzés királykategóriája. „Néhány hónappal ezelőtt még végignéztem egy egész futamot a tévében. Most, a Brazil Nagydíj alatt a rádiót hallgattam. A beszélgetések 85%-a a gumikkal volt kapcsolatos. Ez nemcsak a pilótáknak, hanem a szurkolóknak is frusztráló. A DRS is zavarba ejtő. Teljesen más minden, mint a 2000-es évek közepén. Úgy vélem, az elmúlt 3-4 év fejlesztései nem kedveztek a rajongóknak. Négy kerékcsere egy futamon? Miről beszélünk? És ezek a fizetős pilóták… A Forma–1-ben a legjobb versenyzőknek kellene küzdeniük, de néhány fickó, akinek ott volna a helye, képtelen kifizetni 400.000 eurót egy szimpla tesztnapért” – zárta gondolatait.

Forrás. telesport.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr236916023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása