20 RAJTHELYES BÜNTETÉST KAP ROMAIN GROSJEAN

2014/11/21. - írta: Baton

Ilyen mértékű büntetést még senki sem kapott korábban.

A büntetés annak köszönhető, hogy Romain Grosjean Lotusába ezen a hétvégén építik be idei hatodik belső égésű motorját, turbófeltöltőjét és hőenergia-visszanyerő rendszerét (MGH-U). A szabályok értelmében ha valaki először használ fel egy szezonon belül bármely részegységből egy hatodikat, azért tíz rajthelyes hátrasorolás jár. Minden további hatodik részegységért pedig 5-5 rajthely. A francia ezzel összesen 20 rajtpozíciót veszít.

Legalábbis elméletben. A Lotus idei formáját elnézve ugyanis mindez a gyakorlatban csupán pár rajthelyes büntetést jelentene számára, s miután több verseny már nincs hátra, így a fennmaradó helyeket sem viheti tovább a következő futamra. Az FIA ítészei éppen ezért úgy döntöttek, hogy a fennmaradó büntetést – a rajthelyek számának megfelelően – időbüntetéssé alakítják.

Mégpedig a következők szerint:

1-5 rajthelyig 5 másodperces időbüntetés

6-10 rajthelyig 10 másodperces időbüntetés

11-20 rajthelyig áthajtásos büntetés

20 rajthely fölött 10 másodperces „stop and go” büntetés

Forrás. telesport.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr356921553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása