ECCLESTONE A TELEMETRIÁT IS BETILTANÁ

2014/09/18. - írta: Baton

A Forma-1 teljhatalmú ura tovább szigorítaná a szabályokat.

Bernie Ecclestone elismerte, hogy az ő ötlete volt a rádiókommunikáció szigorítása, mivel úgy érzi, a versenyzőknek még így is jóval több segítségük van, mint amennyire szükségük lenne. Ennek tüjkrében pedig elmondta, hogy ha rajta múlik, a telemetria is tiltólistára kerülhet a közeljövőben.

A brit üzletember szerint a versenyzőknek a versenyzéssel kéne foglalkozniuk, nem pedig a beállítások módosítgatásával, hisz' ők ülnek az autóban, tudniuk kell, mit kell tenniük.

Tény, hogy a Forma-1 fénykorában sem volt a versenyzőknek külső segítségük, ugyanakkor vitathatatlan, hogy nem is kellett annyi különböző rendszert szemmel tartaniuk. Mindenesetre, ha Ecclestonenak sikerül megvalósítania az elképzeléseit, a csapatoknak jókora érvágást kell újra elszenvedniük, hiszen a telemetria mindennek az alapja a mai Forma-1-ben.

A Szingapúri Nagydíj vasárnap, magyar idő szerint 14.00-kor kezdődik.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr616709009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagy Tivadar 2014.09.20. 10:40:52

Én támogatom az ötletet! Legyen csak minél kevesebb külső tényező a F1-ben. Talán izgalmasabbak lennének a versenyek.
süti beállítások módosítása