"A SZOMJAZÓK VIADALA"

2014/09/22. - írta: Baton

Akár ezt a címet is adhatnánk a tegnapi Szingapúri Nagydíjnak, miután Kvyat és Magnussen is a kiszáradás küszöbére kerültek.

A Szingapúri Nagydíj az egyik legmelegebb és leghosszabb futam a Forma-1-es versenynaptárban, így itt, még a szokásosnál is fontosabb a folyamatos folyadék-utánpótlás biztosítása a versenyzők részére. A tegnapi futamon azonban két pilótánál is probléma merült fel ezzel kapcsolatban: Kvyatnak nem működött az "itatógombja", Magnussennek pedig ihatatlanul felforrósodott a vize.

"A futam felétől már nem is a többiekkel, sokkal inkább saját magammal kellett harcolnom. Szomorú vagyok, hogy egy ilyen jelentéktelennek tűnő rendszer okozta a vesztemet." - mondta a Toro Rosso orosz pilótája, aki szerint Szingapúrban nagyobb figyelmet kellett volna fordítani az itató berendezésre.

Kevin Magnussen is roppant csalódott volt a történteket követően, ráadásul az ő helyzetét még a felforrósodó ülés is nehezítette. "Sosem tapasztaltam még ilyesmit korábban, de szörnyű vol, nagyon szörnyű! Rengeteg folyadékot vesztettem, és még mindig dehidratáltnak érzem magam."

Daniil Kvyat végül a tizennegyedik, Kevin Magnussen pedig a tizedik helyen zárta a szingapúri futamot. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr826719025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása