2016-BAN DÉL-KOREA ISMÉT FUTAMOT RENDEZNE

2014/09/23. - írta: Baton

Éjszakai futammal térnének vissza a Forma-1-be.

Négy sikertelen dél-koreai futamot követően az ázsiaiak újra versenyt rendeznének, ám ezúttal egy, a szingapúrihoz hasonló, éjszakai futamban gondolkodnak.

A yeongami pályán rendre üres lelátók előtt volt kénytelen körözni a Forma-1 mezőnye, s a nézők távolmaradása miatt a szervezőknek jókora veszteséget kellett elkönyvelniük. Idén már nem rendeznek Koreában Forma-1-es futamot, ám az előző verseny szervezéséért felelős Chung Yung-cho vezette küldöttség újra Bernie Ecclestone-nal tárgyalt egy esetleges 2016-os visszatérésről, mely azonban egy Szöul belvárosában rendezett, éjszakai futam lenne.

Azt beszélik, az F1 urának egyelőre tetszik az ötlet, és jó esély van rá, hogy Korea két év múlva ismét futamot rendezzen, kérdés viszont, hogy amennyiben valóban létrejön a dél-koreaiak elképzelése, kell-e valamelyik másik nagydíjat törölni a versenynaptárból, hisz' már a jövő évre tervezett lista is húsz futamot tartalmaz, a csapatok pedig közismerten nem szeretnének ennél több versenyt egy évben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr416723911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása