A COSWORTH VISSZATÉRHET A FORMA-1-BE

2014/09/25. - írta: Baton

A legendás motorgyártó szuper-olcsó erőforrásokat kínálna.

Sok-sok ki- és belépést követően a Cosworth úgy tűnik, ismét a Forma-1-be való visszatérés gondolatéval kacérkodik, s az utóbbi idők sikertelensége után ezúttal lehet, hogy valamit tényleg kifőztek a neves motorgyártónál. A cég ugyanis Northamptonban egy új gyár felépítésén szorgoskodik már egy ideje, melyet a hírek szerint a Forma-1-es részleg központjának szánnak. Az új létesítményben nagy teljesítményű motorokat és fejlett elektronikus rendszereket gyártanak majd, melyek illenek a Forma-1-es elképzelésekbe.

A pletykák arról is szólnak, hogy a Cosworth egy szuper-olcsó V6-os turbómotor gyártását tűzte ki célul, mely remek alternatívát jelenthetne az anyagi gondokkal küzdő kiscsapatok számára, hisz' a mostani méregdrága motorokhoz képest jóval olcsóbban hozzájuthatnának egy hasonló teljesítményre képes erőforráshoz.

A cég állítólag korábban már épített is egy prototípust, mely a fejlesztések alapjául szolgálhatna, ám hogy az elképzelésekből végül mi valósul meg, még a jövő zenéje.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr976730303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása