DÉLELŐTTI TIPPELDE - KI LEHET ALONSO UTÓDJA A FERRARINÁL?

2014/09/26. - írta: Baton

A spanyol távozása egyre valószínűbb. De vajon ki mehet a helyére?

A nemzetközi sajtó már csordultig telt a Fernando Alonso távozásával kapcsolatos pletykáktól, most megpróbáltam összeszedni Nektek, kinek és mennyi esélye lehet a spanyol ülésére a Ferrarinál. Lássuk!

A legnagyobb esélye talán Lewis Hamiltonnak van rá, hogy jövőre vörös overallban feszíthessen, mivel arról is egyre többször hallani, hogy a brit pilóta is távozhat év végén jelenlegi munkaadójától, a Mercedestől. Persze neki is - akárcsak Alonsonak - érvényes szerződése van még a következő idényre, ám a kétszeres világbajnok távozásával sok papírforma felborulhat, ráadásul - a legfrissebb hírek szerint - a Ferrari is őt látná legszívesebben Kimi Raikkönen mellett.

Sokszor felmerült már Sebastian Vettel is, mint lehetséges Alonso-utód, s bár az első pletykák még kettejük helycseréjét pedzegették, azóta a német többször is kijelentette: 2015-ben is a Red Bullnál fog versenyezni. Más hírek viszont vele kapcsolatban arról szólnak, hogy a következő szezont még - saját állítását igazolva ezzel - valóban a "bikáknál" tölti, ám 2016-tól Maranellóba szerződik, akikkel állítólag már előszerződést is aláírt a négyszeres világbajnok német.

Ha a Ferrarinak sem Hamiltont, sem Vettelt nem sikerül megszereznie 2015-re, előfordulhat, hogy egy "B-tervhez" folyamodnak, és egy "egy idényes" pilótát ültetnek Kimi Raikkönen mellé, akit aztán 2016-tól könnyedén lecserélhetnének valamelyik világsztárra. Ebben az esetben reális alternatívának tűnhet Jules Bianchi és Nico Hülkenberg is, akik egyszer-kétszer már a Forma-1-ben is megcsillantották tehetségüket. Bianchi ráadásul a Ferrari Junior programjában is részt vett, és vezethette is már a tűzpiros autókat. Hülkenberg nem kötődik ilyen szinten a Ferrarihoz, viszont a fiatal németet már tavaly is hírbe hozták az istállóval, mint lehetséges versenyzőt 2015-re, szóval semmi sem elképzelhetetlen.

Mint, ahogy az sem, hogy 2009 világbajnoka, Jenson Button legyen a befutó. Tény, hogy a brit versenyzőt eddig nem emlegették a maranellói alakulattal kapcsolatban, ám ha a pletykák azon része válik valóra, melyek Alonso McLarenhez szerződését feltételezik, Buttonnak valószínűleg mennie kell a wokingiaktól, és ez esetben akár még a Ferrari is szóba jöhet nála. Erre persze valójában nincs túl nagy esély, ám ez a Forma-1, és mint tudjuk, itt bármi megtörténhet...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr216733151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása