VERSTAPPEN JAPÁNBAN MUTATKOZIK BE

2014/09/30. - írta: Baton

A korábbi híreknek megfelelően Suzukában jut először lehetőséghez a holland tinédzser.

A 17. születésnapját éppen ma ünneplő Max Verstappen lesz minden idők legfiatalabb pilótája, aki versenyautót vezethetett egy Forma-1-es nagydíjhétvégén. Az egykori Forma-1-es pilóta, Jos Vestappen fia Jean-Éric Vergne Toro Rossoját fogja vezetni az egyik pénteki szabadedzésen, akinek a helyére érkezik majd a 2015-ös évben.

Verstappen Japánban való szerephez jutásáról már Szingapúrban pletykálni kezdtek, ám akkor még kérdéses volt, hogy a holland versenyző képes lesz-e két hét alatt megszerezni a részvételhez szükséges szuperlicencet. Nos, miután ez az akadály is elhárult egy olaszországi teszten, ahol Verstappen egy 2012-es autót vezethetett, a Toro Rosso úgy döntött, hogy - szakítva korábbi elképzeléseivel, melyben még Austin lett volna a bemutatkozás tervezett helyszíne - már Suzukában lehetőséghez juttatja fiatal pilótáját.

"Már nagyon várom!" - lelkendezett a 17 éves pilóta. "Ez egy remek felkészülési lehetőség számomra a jövő évet nézve. Pár hónappal ezelőtt el sem mertem volna képzelni, hogy most itt tartok majd, szóval olyan ez számomra, mint egy valóra vált álom."

A Japán Nagydíj vasárnap, magyar idő szerint 8:00-kor kezdődik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr996746897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása