ALEXANDER WURZ A VERSENYZŐK ÉRDEKVÉDELMI SZERVEZETÉNEK ÚJ ELNÖKE

2014/10/03. - írta: Baton

Az osztrák pilóta Pedro de la Rosa helyét veszi át.

A Forma-1-ben 1997 és 2007 között összesen 69 nagydíjon résztvevő, összesen három dobogós helyezést szerző osztrák pilóta lett a GPDA (Versenyzők Érdekvédelmi Szervezete) új elnöke. Wurz a spanyol Pedro de la Rosa helyét veszi át.

A "sógorok" 40 éves kiválósága a Benetton csapat színeiben mutatkozott be a száguldó cirkusz mezőnyében, majd sokáig a McLarennél töltött be tesztversenyzői szerepet. Forma-1-es pályafutását a Williamsnél fejezte be, ahol jelenleg tanácsadói szerepet tölt be. Wurz emellett a hosszútávú világbajnokságban versenyez a Toyota pilótájaként, valamint az osztrák televízió szakkommentátora is.

„Nagyon büszke vagyok, hogy ilyen felelősséget és lehetőséget kaptam. Ismerjük a szervezet történetét, hogy korábban olyan hősök vállaltak szerepet itt, mint Stirling Moss, Niki Lauda, Jackie Stewart, Michael Schumacher és Ayrton Senna. Jean Todt és Bernie Ecclestone, a csapatok, a média és mindenekelőtt a szurkolók támogatásával a GPDA célja az lett, hogy egyre inkább beleszóljon és pozitívan hasson a sportágunk jövőjére” – mondta Wurz az Autosportnak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr986756077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása