SZOMBATON BIZTOSAN NEM LESZ VERSENY

2014/10/03. - írta: Baton

Az FIA kizárta annak lehetőségét, hogy egy nappal korábban rendezzék meg a suzukai futamot.

Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Nemzetközi Automobil-szövetség fontolóra vette a Japán Nagydíj menetrendjének módosítását a közelgő tájfun miatt, s elképzelhető, hogy néhány órával előrébb hozzák a verseny indításának időpontját, ám a hírek szerint a szombat délutáni verseny lehetőségét elvetették.

A szigetországot a Phanfone nevű tájfun fenyegeti, mely az előrejelzések szerint vasárnap délutánra vagy estére érheti el a Japán Nagydíj helyszínét, ha azonban a vártnál korábban érkezik, a 150 km/órás szél és az óriási eső ellehetetlenítheti a verseny megrendezését. Egyes források szerint a csapatok semmiképp sem szeretnének vasárnap - helyi idő szerint - 11 óránál hamarabb rajtolni, ezért is vetődött fel az esetleges szombati verseny lehetősége, ám ezt az ötletet (a hírek szerint a futam promótere, a Honda hatására) elvetették. Mindeközben azonban az is kiderült, hogy ahhoz, hogy a versenyen legalább a pontok felét kioszthassák, minimum két kört teljesítenie kell a mezőnynek, ha máshogy nem is, a biztonsági autó mögött.

Hivatalos döntés egyelőre nincs, várjuk a további fejleményeket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr816755991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása