KONKRETIZÁLTÁK BIANCHI FEJSÉRÜLÉSÉT

2014/10/08. - írta: Baton

A francia pilóta valószínűleg már sohasem vezethet Forma-1-es autót.

Bianchi 1.jpgA Marussia F1 Team francia versenyzője, Jules Bianchi a vasárnapi suzukai nagydíjon szenvedett súlyos balesetet, amikor is egy, a pálya szélén mentést végző darunak ütközött. Bianchit rövid időn belül kórházba szállították, ám az állapota azóta is kritikus.

Eddig csupán azt lehetett tudni, hogy a francia versenyző fejsérülést szenvedett és nem lélegzik önállóan, valamint, hogy a vasárnap éjjeli operáció során egy vérömlenyt kellett eltávolítani az agyából. A Marussia most azonban megerősítette, Bianchi milyen típusú fejsérülést is szenvedett valójában.

„Jules az intenzív osztályon marad, miután diffúz axonális sérülést szenvedett. Az állapota kritikus, de stabil. Az orvosok a kórházban a legjobb kezelést és gondviselést nyújtják számára. Mindenért hálásak vagyunk, amit Jules-ért tettek a baleset óta.” - áll a Marussia tájékoztatásában.

A közleményben szereplő diffúz axonális agysérülés nem egy pontra összpontosul, hanem szétterjedt a szóban forgó tesztrészen. Ez az egyik legelterjedtebb traumatikus agysérülés, mely a nagy sebesség mellett történő balesetek leggyakoribb következménye. Diffúz aconális sérülés nagyjából a súlyosnak számító traumatikus esetek felénél fordul elő, s gyakran kóma a következménye, ám akik fel is ébrednek belőle, gyakran jelentős fogyatékkal kénytelenek tovább élni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr946769617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása