ISMÉT VÁLTOZIK AZ IDŐMÉRŐ LEBONYOLÍTÁSI RENDSZERE

2014/11/21. - írta: Baton

A változásra a Caterham visszatérése miatt van szükség.

Miután az Amerikai Nagydíj helyszínére sem a Caterham, sem pedig a Marussia nem tudott elutazni, az FIA megváltoztatta a királykategória időmérő edzéseinek lebonyolítási rendszerét; az ott bevezetett szisztéma szerint a Q1-ben és a Q2-ben is négy-négy autó búcsúzott a további küzdelmektől, míg az utolsó etapban továbbra is a legjobb tíz mérhette össze tudását.

A szezonzáró előtt ismét módosult a mezőny összetétele, a Caterham ugyanis visszatérhetett a pályára, így tehát az év utolsó időmérő edzésén 18 helyett 20 versenyző vesz részt. Ennek megfelelően az első és a második szakaszban öt-öt autó búcsúzik majd; a Q3 ezúttal sem változik, ott továbbra is tízen küzdhetnek a legjobb rajhelyek megszerzéséért.

Forrás. telesport.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr256921573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása