SERGEJ SIROTKIN HAZAI KÖZÖNSÉG ELŐTT MUTATKOZHATOTT BE A FORMA-1-BEN

2014/10/10. - írta: Baton

A fiatal orosz tehetség jövőre már versenyezni szeretne.

Sergej Sirotkin.jpgSirotkin a Sauber csapat mexikói versenyzőjének, Esteban Gutiérreznek az autóját vezethette az Orosz Nagydíj első szabadedzésén, ahol összesen 22 kört tett meg, legjobb időeredménye pedig a 17. helyre rangsorolta. A Forma-Renault csúcskategóriájában versenyző pilóta az említett gyakorláson mindössze négy tizeddel maradt el tapasztalt csapattársától, Adrian Sutiltól. A fiatal orosz versenyző - aki legutóbb a bahreini szezonközi teszten vezethette a C33-ast - az edzés után kijelentette, a folytatásban még magabiztosabban próbál majd ülést szerezni az F1-ben.

"Már a bahreini teszt után is így éreztem" - utalt arra, hogy az első gyakorlást követően is magabiztosan tekintett a jövőbe, már ami Forma-1-es lehetőségeit illeti. "Most ismét lehetőséget kaptam, és egyúttal egy összehasonlítást is elvégezhettem, igazából meglepődtem, hiszen ezúttal minden könnyebben ment a vártnál! Teljesen felkészültnek érzem magam, egészen egyszerűen csak szükségem van egy lehetőségre" - folytatja az orosz, aki hazai közönsége előtt írhatta be nevét az F1 történelmébe, miután ő lett a második legfiatalabb hivatalos versenyhétvégén részt vevő pilóta (a rekordot Max Verstappen tartja, aki pont a múlt héten debütált).

Az orosz később a hazai motorsport helyzetéről és jövőbeli lehetőségeiről is beszélt. "A hazámban egyre népszerűbbé válik ez a sport, ezen a hétvégén pedig tehetünk egy hatalmas lépést a megfelelő irányba, hiszen sok embert kicsalhatunk a pályára és felkelthetjük az ő érdeklődésüket is. Természetesen már dolgozunk a következő szezonon, de egyelőre semmi hivatalosat sem tudok mondani, tényleg csak annyit, hogy dolgozunk az ügyön. Amilyen gyorsan csak tudunk, dönteni fogunk, hiszen jó volna elvégezni néhány tesztet, hogy még felkészültebbé váljak" - magyarázza Sirotkin, aki sokak szerint 2015-ben már a Sauber hivatalos pilótája lehet.

Az Autosportnak nyilatkozó sportember természetesen első Forma-1-es szabadedzéséről is beszélt, ahol saját elmondása szerint valamivel gyorsabb kört is futhatott volna, a forgalom azonban keresztbe tett neki. "Természetesen kellett egy kis idő, hogy felvegyem a ritmust, de amint ez megvolt, onnantól kezdve már nem volt olyan nehéz a dolgom. Nem akartam rekordokat döntögetni, csak és kizárólag arra összpontosítottam, hogy folyamatosan javítani tudjak az időeredményemen. Sajnos a végén nem volt szerencsém a forgalommal. Az utolsó köröm lett volna a leggyorsabb, de az abroncsok akkor már egy kicsit túl voltak hevülve. Gyorsabb is lehettem volna, de csak adatokat akartam gyűjteni; nem feszegettem a határokat, mert egy hiba itt sokba kerülhet!"

Forrás: telesport.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr466778117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása