KI LESZ VERSTAPPEN CSAPATTÁRSA JÖVŐRE?

2014/10/11. - írta: Baton

Négy név is benne van a Toro Rosso "kalapjában".

Augusztusban a Red Bull második számú alakulata hivatalosan is bejelentette, hogy 2015-ben a mindössze 17 éves Max Verstappen lesz Danyiil Kvjat csapattársa, Sebastian Vettel múlt heti bejelentése - mely szerint a szezon végén elhagyja a bikásokat - azonban keresztülhúzta az egylet számításait, az anyacsapat vezetői ugyanis a fiatal oroszt választották a német pótlására. Arról, ki veszi át Kvjat helyét, továbbra sem született döntés, Franz Tost azonban elárulta, jelöltekből ezúttal sincs hiány - legutóbbi nyilatkozatából megtudtuk, még Vergne neve is fenn van a listán.

"Itt van nekünk Jean-Éric Vergne, aki egy rendkívül tapasztalt versenyző" - idézi a Toro Rosso első emberének szavait a GPUpdate.net. "Továbbá itt van Carlos Sainz junior, aki jelenleg vezeti a Formula-Renault 3.5-ös géposztályának pontversenyét, és itt van Pierre Gasly valamint Alex Lynn is" - utal az osztrák cég juniorprogramjának tagjaira. "A Red Bull szerencsére sok nagyon gyors és tehetséges pilótával rendelkezik, néhány héten belül pedig dönteni fognak arról, ki kapja meg versenyzői ülésünket" - teszi hozzá az osztrák szakember.

Noha Tost a tapasztalt francia nevét is megemlítette, a Red Bull nevelőprogramjának vezetője, Helmut Marko (aki egyben az anyacsapat tanácsadójaként is dolgozik) korábban a Servus TV-nek nyilatkozva egyértelművé tette, hogy Kvjat utódja mindenképpen a juniorok közül kerül ki. Sokak szerint a legnagyobb esélye Carlos Sainz juniornak van, aki egy fordulóval (azaz két futammal) a szezon vége előtt komoly előnnyel vezeti a Forma-Renault királykategóriájának pontvadászatát (a második helyen jelenleg a Caterham tesztpilótája, Roberto Merhi áll).

A nemzetközi sajtóban egyébként egyre többször említik meg Pierre Gasly nevét, aki a spanyolhoz hasonlóan a Renault-világsorozatban versenyez; első szezonjában eddig 8 dobogós helyezést szerzett és jelenleg harmadik a pontversenyben. Hasonlóan erős bemutatkozást produkált a szintén esélyesként emlegetett Alex Lynn is; a fiatal brit versenyző idén debütált a GP3-as sorozatban, ahol már három futamgyőzelmet szerzett és jelenleg ő áll a tabella élén (a bajnokságból még négy futam van hátra, Lynn jelenleg 50 ponttal vezet legnagyobb riválisa előtt).

Forrás: telesport.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr966780319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása