MONTEZEMOLO MEGERŐSÍTETTE: ALONSO TÁVOZIK A FERRARITÓL

2014/10/16. - írta: Baton

Az olasz istálló hétfőn leköszönt elnöke szerint ez már tény.

Luca-Di-Montezemolo 2 jpg.jpg

Fernando Alonso jövőjével kapcsolatban minden napra jut legalább egy hír vagy pletyka. A kétszeres világbajnokot szóba hozták már többek között a Red Bull, a Mercedes, a McLaren, de még a Lotus istállóval is, sőt tegnap olyan hírek is napvilágot láttak, miszerint a spanyol jövőre akár Le Mans-ban is versenyezhet. Ezen hírek nagy része persze nem több találgatásoknál és spekulációknál, ám néha azért akad olyan is, amit hitelesnek tekinthetünk. Jelen cikkünk tárgya is ezek közé sorolható, hisz' ezúttal nem más, mint a Ferrari minap leköszönt elnöke, Luca di Montezemolo beszélt Alonso jövőjéről.

A 67 éves üzletember az olasz RAI televíziónak beszélt az oly' sokakat foglalkoztató témáról, és nyilatkozatában kijelentette: Fernando Alonso év végén elhagyja a maranellói alakulatot. Montezemolo kifejtette, szerinte mi vezetett a spanyol sztár döntéséhez. "Tudom, hogy szeretné magát kipróbálni új környezetben, ahol új kihívások várnak rá, valamint nyilvánvaló, hogy már abban a korban van, amikor nem várhatsz sokat rá, hogy újra nyerj... Az utóbbi időkben sokat szenvedett a nyeretlenség miatt, és most szeretné megtudni, máshol győzhet-e." - nyilatkozta a vörösök korábbi elnöke.

Alonso távozása tehát már szinte készpénznek tekinthető, ám hogy hol is folytatja majd a spanyol pilóta, továbbra is kérdéses. Egyre biztosabbnak tűnik, hogy Sebastian Vettel lesz Alonso utódja a Ferrarinál, ám a Red Bull már korábban bejelentette a jövő évi pilótafelállását, s ott nem szerepel a kétszeres világbajnok neve. A Mercedes több okból sem tűnik reális alternatívának, hiszen ott mindkét pilótának érvényes szerződése van a jövő évre, ráadásul Alonso is kizárta annak lehetőségét, hogy Mercedes motoros autót vezessen 2015-ben. Ezzel párhuzamosan tehát azt is kizárhatjuk, hogy a Lotusnál köt ki, mivel az arany-fekete istálló a múlt héten közölte: ők is Mercedes erőforrásokra váltanak a következő szezontól. Marad tehát a Honda motorra váltó McLaren, ami a Forma-1-et illeti, de akár még az is megeshet, hogy Alonso valóban kihagy egy évet. Egy biztos, ezzel kapcsolatban Montezemolo sem árult el többet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr906798263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása