MIHEZ KEZD BUTTON JÖVŐRE?

2014/10/18. - írta: Baton

A brit világbajnok előtt egyre több ajtó záródik be.

Button HD.jpg

Jenson Button jövője egyre bizonytalanabbnak tűnik a Forma-1-ben. 2009 világbajnokának ugyanis még mindig nincs ülése a 2015-ös idényre, ráadásul a potenciális lehetőségek számra is egyre csökken a brit versenyző számára.

A legfrissebb pletykát vele kapcsolatban most a BBC szolgáltatta. A brit televízió szerint nem elképzelhetetlen, hogy Buttont 2015-ben már valamelyik hosszútávú versenyszériában láthatjuk viszont. A BBC úgy tudja, a McLaren már tárgyalt is a Porsche-val egy esetleges Button-átigazolás ügyében, mely annak fényében, hogy tavaly Mark Webber is oda távozott (és remek eredményeket ér el), talán nem is lenne olyan nagy meglepetés.

Button jövője azért ennyire kétséges, mert a McLarennél - állításuk szerint - még semmi nem dőlt el a következő évi pilótafelállást illetően, ám az egyre biztosabbnak tűnik, hogy Fernando Alonso náluk folytatja a pályafutását. Márpedig, ha a spanyol valóban wokingba teszi át a székhelyét, a McLarennek döntenie kell, hogy Buttont, vagy Magnussent tartják-e meg Alonso mellé. A Honda visszatérése motorszállítóként egy hosszabb távú projectnek ígérkezik, két idősebb pilótára pedig már nem igazán lehet egy ilyen elképzelést alapozni. Alonso mellé tehát inkább a fiatal Magnussen tűnik esélyesebbnek, ami Button számára minden valószínűség szerint egyet jelentene a Forma-1-es karrier végével, hiszen a topcsapatok ülései - hivatalos bejelentések hiányában is - már javarészt elkelni látszanak, a brit pilóta pedig nem valószínű, hogy egy másodhegedűs istálló színeiben kívánna versenyezni.

A dolog mindenesetre a McLarenen múlik, elvégre Button már kijelentette: az elsődleges célja mindenképp a Forma-1-ben maradni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr836804607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása