FORCE INDIA: MI LENNE, HA A CSAPATOK VÁLASZTHATNÁNAK GUMIKEVERÉKET?

2014/10/21. - írta: Baton

A silverstone-i székhelyű csapat radikális módszerrel tenné izgalmasabbá a versenyeket.

Pirelli HD.jpg

Rengeteg bírálat érte már a Pirellit a sokszor kissé átgondolatlannak, esetenként tán még inkompetensnek is tűnő gumiválasztásai miatt, hisz' míg a korábbi években túlontúl agresszív keverékeik váltották ki a csapatok nemtetszését, idén épp az ellenkezője jellemzi az olasz gumigyártó abroncsait. A legjobb példát erre épp a legutóbbi futamon láthattuk, amikor is a tükörsima orosz aszfalton Nico Rosberg tulajdonképpen egyetlen szett gumival hámozta át magát a teljes mezőnyön, jelentős lassulás nélkül.

Nos, úgy tűnik, hogy ebből talán a Force Indiának lett leginkább elege, s ezt orvosolandó, egy új ötlettel álltak elő: mi lenne, ha az egyes futamokra nem a Pirelli, hanem minden csapat külön-külön választhatná meg a használni kívánt keveréket? "Miért is ne hagyhatnánk, hogy minden istálló maga válassza ki a futamra szánt két keveréket?" - tette fel kérdést Otmar Szafnauer, a Force India sportigazgatója. "Az egyik autó gyorsabb lenne, a másik pedig tovább tudna a pályán maradni. A versenyek így talán izgalmasabbak lennének."

Érdekesen hangzik? A Pirelli szerint inkább kivitelezhetetlennek. "Ez egy logisztikai rémálom lenne!" - kezdte mondandóját Paul Hembery, az olasz gumigyártó sportigazgatója. "Ráadásul, ha egy csapat rosszul választana, és ebből adódóan valaki balesetet szenvedne, akkor is minket hibáztatnának. Szerintem ez nem jó ötlet."

Ti mit gondoltok? Támogatnátok a Force India elképzelését?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr196814459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása