KUBICA CÉLJA VISSZATÉRNI A FORMA-1-BE

2014/10/21. - írta: Baton

A lengyel pilóta egy komoly műtétsorozatra készül álmai elérése érdekében.

Robert Kubica.jpg

Robert Kubica sokáig a legnagyobb a Forma-1-es tehetségek között volt nyilvántartva, és pályafutása szépen ívelt is felfelé, ám 2011 telén súlyos balesetet szenvedett egy Olaszországban megrendezett rali-versenyen, melynek következtében jobb karját kis híján elveszítette. Az orvosok szerencsére meg tudták menteni a súlyosan roncsolódott végtagot, ám Kubica karja azóta sem tökéletes.

Néhány új orvosi eljárásnak köszönhetően azonban a lengyel versenyző előtt most újra felcsillant a remény, hogy valaha még visszatérhessen a Forma-1-be, és ezen álom elérése érdekében - a rali-szezon befejeztével - kész alávetni magát egy újabb műtétsorozatnak is.

"Amint véget ér a szezon, mindent megteszek" - kezdte mondandóját a lengyel pilóta a BBC-nek. "Egy álmom válna valóra, ha visszatérhetnék a Forma-1-be. A karom és a kezem rendben van. Ami a mozgást illeti, történtek előrelépések. De nagyjából még ugyanúgy korlátozva vagyok. Emiatt több műtétre lesz szükségem a javuláshoz – és van is pár lehetőség –, de ez most egy szoros szezon, sok rali-verseny van, és elég hosszúak az események, de a Brit-rali után átgondolom, mit is kellene tennem."

Robert Kubica a 2006-os Magyar Nagydíjon mutatkozott be a Forma-1-ben a BMW színeiben, majd két futammal később, Olaszországban máris megszerezte első dobogós helyezését. 2008-as kanadai győzelmével ő lett az első kelet-európai versenyző, aki Forma-1-es futamot tudott nyerni, majd ugyanebben az évben - pályafutása legjobb eredményét elérve - negyedik lett a világbajnoki összetettben.

A lengyel pilóta 2006 és 2010 között összesen 76 Forma-1-es nagydíjon indult, s ez idő alatt 1-1 győzelmet, pole pozíciót és leggyorsabb kört könyvelhetett el, valamint 12-szer állhatott dobogóra, és 273 világbajnoki egységet szerzett.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr396813811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása