MASSA: RAIKKÖNEN TELJESÍTMÉNYROMLÁSA PSZICHOLÓGIAI EREDETŰ

2014/10/21. - írta: Baton

A brazil pilóta úgy gondolja, egykori csapattársa nem küzd motivációs gondokkal.

Massa HD.jpg

Kimi Raikkönen siralmas évet produkált eddig - ez tény. Ám, hogy mi lehet a finn világbajnok mélyrepülésének az oka, azt nyilván, csak találgatni lehet. Persze a Ferrari idei versenygépe valóban messze van a Mercedes és a Red Bull autóitól is, ám Alonsonak néhanapján azért így is sikerült már valamit felmutatnia. A spanyol pilóta eddig 141 pontot gyűjtött az idei szezonban, finn csapattársa viszont csupán 47 világbajnoki egységgel "büszkélkedhet".

Sokan úgy gondolják, Raikkönen már nem elég motivált, és ezért van ekkora differencia a két pilóta között, a Ferraritól tavaly év végén távozni kényszerülő Felipe Massa azonban nem osztja ezt a véleményt. Meglátása szerint nem a Jégember képességei "vesztek el", a probléma gyökerei inkább fejben keresendők. "Szerintem Kimi problémája pszichológiai eredetű" - kezdte mondandóját a brazil versenyző. "Könnyű azt mondani, hogy Kimi nem motivált, ahogy az én esetemben is ezt mondták a balesetem miatt. Szerintem Alonso a legerősebb versenyző a rajtrácson, tehát, ha nem vagy tökéletes, akkor nagyon nehéz előtte lenni. Nagyon intelligens és képes rá, hogy az ő oldalára állítsa a csapatot. Márpedig, amikor azt látod, hogy a másik versenyző több figyelmet kap a csapattól, akkor onnan már nagyon nehéz a saját javadra fordítani a dolgokat." - zárta gondolatát a Williams pilótája.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr36813659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása