PÉREZ SZÍVESEN MARADNA A FORCE INDIÁNÁL

2014/10/22. - írta: Baton

A mexikói pilótának még nincs ülése 2015-re.

Segio Pérez HD.jpg

A Force India vezetői hétfőn hivatalosan is megerősítették, hogy Nico Hülkenberg megtarthatja pozícióját, arról azonban nem beszéltek, ki lesz a német pilóta csapattársa. A korábbi GP2-es bajnok jelenlegi márkatársa, Sergio Pérez idén csatlakozott az alakulathoz, miután egy szezon után el kellett hagynia a McLaren-Mercedest. A 24 éves mexikói pilóta reméli, jövőre csapattársához hasonlóan megtarthatja versenyzői ülését, azaz két szezon után először nem kell összeszoknia egy új alakulattal.

"Közeledünk a szezon végéhez, és azt hiszem, hogy a jövő héten talán már bejelentést tehetek. Most az a legfőbb célom, hogy mindent végesítsek" - mondta Pérez a Sky Sports egyik riporterének. "Eddig egyetlenegyszer vághattam neki úgy egy szezonnak, hogy már ismeretem a csapatot; ez 2012-ben történt, amikor a Sauber versenyzője voltam. Most, a jelenlegi alakulatomnál ugyanezt szeretném elérni" - tette hozzá a mexikói, aki 2015-ben már hazai közönség előtt is bizonyíthat.

Pérez jövőre abban az esetben is új versenymérnökkel vág neki a szezonnak, ha meghosszabbítja szerződését, kollégája, Gianpiero Lambiase ugyanis a Red Bullnál folytatja pályafutását. A szakember az eredeti tervek szerint Sebastian Vettel versenymérnöke lett volna, a német azonban a Japán Nagydíj helyszínén bejelentette, elhagyja a bikásokat. A mexikói most elmondta, noha hiányozni fog mérnöke, úgy érzi, Lambiase csapatváltása nem jelenthet komoly problémát számára.

"Jó eredményeket értem el ennél a csapatnál, jövőre viszont elveszítem a versenymérnököm. Mindig rossz, ha az ember elveszít egy olyan mérnököt, akivel már sikerült kiépítenie egy megfelelő munkakapcsolatot, de úgy hiszem, már eléggé tapasztalt vagyok ahhoz, hogy bárkivel együtt tudjak dolgozni. Jó tudni, hogyan dolgozik a csapat és miként mennek a dolgok, ez ugyanis a segítségemre lesz abban, hogy jövőre erős évem legyen" - zárta gondolatát Pérez.

Forrás: telesport.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr726817247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása