HIVATALOS: ERICSSON A SAUBER VERSENYZŐJE LESZ 2015-BEN

2014/11/02. - írta: Baton

A svéd pilóta szponzori pénzei menthetik meg a nehéz anyagi helyzetben lévő svájci alakulatot.

Ericcson - Austin 2014.jpg

Noha a csőd szélére sodródott Caterham távol maradt az Amerikai Nagydíj helyszínétől, Marcus Ericsson mégis a tengerentúlra utazott, s ezen tényen felbuzdulva a sajtó persze rögtön találgatni kezdte, vajon mi állhat a svéd versenyző jelenlétének hátterében. Sokan már napokkal ezelőtt tudni vélték, hogy ennek csakis a Sauber lehet az oka, s a feltételezések mostanra igazolást is nyertek. A Sauber istálló ugyanis bejelentette: Marcus Ericsson fogja vezetni az egyik autójukat a következő szezonban.

A svéd pilóta természetesen nagyon boldog a bejelentés kapcsán, és reméli, hogy sikerül visszajuttatniuk a Saubert az élcsapatok közé. "Megkaptam életem legjobb elő-karácsonyi ajándékát." - kezdte mondandóját Ericsson. "A Sauber bizalmat szavazott nekem, és ez büszkévé tesz, mivel ez a csapat az egyik legjobb a fiatal pilóták fejlődésének szempontjából. Bízom benne, hogy együttes erővel sikerül visszavezetnünk a Saubert az élre, ahová való."

Ericsson szerződtetésében persze nyilvánvalóan jókora szerepet játszott a pilóta mögött álló 18 millió dolláros anyagi támogatás is, mely a szorult gazdasági helyzetben lévő istállónál kulcsfontosságú jelentőséggel bír. Hogy ki lesz a svéd versenyző csapattársa a következő évben, egyelőre nem lehet tudni, ám az istálló jelenlegi két pilótájának, Esteban Gutiérreznek és Adrian Sutilnak egyre kevesebb esélyt jósolnak az Ericssonhoz hasonlóan tőkeerős anyagi háttérrel rendelkező Giedo van der Gardéval szemben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr706856093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása