HIVATALOS: GROSJEAN LESZ MALDONADO CSAPATTÁRSA JÖVŐRE IS

2014/11/19. - írta: Baton

A Lotus változatlan felállással vág neki a 2015-ös idénynek.

Romain Grosjean - Lotus.jpgAz alakulat társtulajdonosa, Gérard Lopez még a nyáron megerősítette, hogy a venezuelai versenyző 2015-ben is a Lotusnál marad, arról azonban akkor még nem beszélt, ki lesz Maldonado csapattársa. Később több alkalommal is elmondta, szívesen megtartaná Romain Grosjeant, ő azonban a szezon végén szabadon távozhat (szerződésében van záradék, melynek értelmében egy gyenge év után elhagyhatja az istállót). Noha a francia a hírek szerint több csapattal is kapcsolatba lépett, végül a szerződéshosszabbítás mellett döntött, szerdán ugyanis bejelentette maradását.

Az elmúlt hetek történései alapján ez a bejelentés talán senkit sem lepett meg, hiszen a korábbi GP2-es bajnok elmondta, a Mercedesszel kötött partneri szerződésnek köszönhetően már sokkal vonzóbb opcióként tekint a maradásra. Azt, hogy a következő szezonban is az arany-feketék versenyzője lesz hivatalos Twitter-oldalán erősítette meg: „Örömmel szeretném bejelenteni, hogy 2015-ben is a Lotus Forma-1-es alakulatánál fogok versenyezni” – írta, üzentéhez pedig egy képet is mellékelt, amin a következő szöveg volt olvasható: „Együtt, 2015-ben is!”

Grosjean 2009-ben kezdte Forma-1-es pályafutását, amikor (az akkor még Renault-ként versenyző alakulat) őt kérte fel Nelson Piquet junior helyettesítésére. A szezon végén elhagyta az alakulatot és a királykategóriát is, 2012-ben viszont (immáron GP2-es bajnokként) visszatérhetett csapatához, ami időközben felvette a Lotus nevet – az alakulat egyébként a kisebb kategóriában is támogatta. Itt a kiábrándító első szezon után 2013-ban remek évet futott (hatszor állhatott dobogóra), idén viszont a csapat teljesítménye alaposan visszaesett: Grosjean 18 futam alatt összesen 8 pontot szerzett.

Forrás: telesport.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr136915963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása