HONFITÁRSA SZERINT BIANCHINAK SÚLYOS FOGYATÉKKAL KELL MAJD TOVÁBB ÉLNIE

2014/11/19. - írta: Baton

Az egykori Forma-1-es versenyző, Philippe Streiff nem jósol szép jövőt a Japán Nagydíj óta kómában fekvő pilótának.

Philippe-Streiff-ancien-pilote-de-Formule-1-1280x640.jpgPhilippe Streiff ígéretesen induló Forma-1-es pályafutását egy komoly baleset törte ketté 1989-ben; a francia versenyző Brazíliában tesztelte csapata (az AGS) autóját, a gép azonban hirtelen irányíthatatlanná vált és a korlátnak csapódott. A pilóta a baleset következtében lebénult és kerekesszékbe kényszerült; karrierje 53 teljesített megmérettetés után ért véget, legjobb eredménye egy harmadik hely volt az 1985-ös Ausztrál Nagydíjon. Honfitársa, Jules Bianchi szintén felfelé ívelő pályafutása elején szenvedett balesetet a 2014-es Japán Nagydíjon.

A fiatal francia autója az egyik munkagépnek csapódott (a traktor a korábban kicsúszó Adrian Sutil Sauberjét vontatta), a pilóta pedig súlyos fejsérülést szenvedett, állapota jelenleg is kritikus, de stabil. „Sajnos a hírek nem jók” – mondta Streiff az Europe 1 nevű francia rádióadónak. „Jules még mindig kómában van, és továbbra sem lehet szállítani. Az eset nagyon komoly, és én személy szerint nem hiszem, hogy egyhamar felébred a kómából. Abban az esetben pedig, ha felébred, nagyon komoly fogyatékkal kell majd élnie” – folytatta szomorúan az 59 éves exversenyző.

Streiff a tavaly decemberben síbalesetet szenvedő Michael Schumacher esetéhez hasonlította fiatal honfitársáét, igaz véleménye szerint Bianchi helyzete sokkal rosszabb „Azt hiszem, Jules balesete sokkal rosszabb volt, mint Michael Schumacheré. Ez lényegesen rosszabb, mintha egy sziklába ütöd a fejed. Persze az ő baleset is komoly volt, Jules Bianchiét viszont nagyon-nagyon komolynak mondanám. Abban az esetben, ha felébred a kómából, neki és a családnak is igazán nehéz lesz” – mondja, majd a hétszeres világbajnokról is beszél.

„Az emberek azt mondják, Schumacher egyre jobban lesz. Minden viszonylagos. A helyzete nagyon összetett és nehéz. Ő is tolószékbe kényszerült, mint én. Továbbá gondok vannak a memóriájával és a beszédkészségével is. Az, hogy ő már otthon van és a családja folyamatosan vele lehet, természetesen egy kicsit felgyorsíthatja a rehabilitációt, de így is nagyon nehéz lesz. Úgy tűnik, a szemével tud kommunikálni a feleségével és a menedzserével” – zárta gondolatait Streiff, aki jó barátságot ápol a némettel és a pilóta családjával. Januárban például ő kürtölte világgá, hogy a bajnok már túl van az életveszélyen.

Forrás. telesport.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr166915933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása