MÉGIS 22 AUTÓ LESZ ABU-DHABIBAN?

2014/11/19. - írta: Baton

Elképzelhető, hogy a Caterhammel együtt a Marussia is ott lesz a szezonzáró nagydíjon.

Marussia logo.jpgAz egyik legismertebb és leghitelesebb független Forma-1-es újságíró, Adam Cooper egy komoly forrásra hivatkozva arról ír, hogy az anyagi problémák miatt két futamot is kihagyó Marussia a nagy riválishoz, azaz a Caterhamhez hasonlóan ott lehet az év utolsó megmérettetésén. Cooper úgy tudja, a csapat felszerelése már úton van, igaz a garázs egyelőre üresen áll, a személyzet viszont hamarosan megérkezhet a helyszínre.

Eközben egy ferraris forrás elmondása szerint az egylet erőforrásai – és az azok működtetéséhez kellő szakemberek – is ott vannak a szezonzáró helyszínén. Igaz azt is megjegyzi, hogy a sereghajtónak még vannak tartozásai az olasz gyár felé; korábban több bennfentes is arról írt, hogy a Marussia nem tudta kifizetni az erőforrásokat, sőt nemcsak a Ferrarinak, hanem több egyéb beszállítónak is tartozik. Ezek a problémák egyébként már a szezon közepén felmerültek.

A csapat ügyvezetője, Graeme Lowdon a Brazil Nagydíj helyszínén meglehetősen magabiztosan nyilatkozott az egyelt jövőjéről. Elmondása szerint az istálló képviselői jelenleg több befektetővel is tárgyalnak és nagyon közel kerültek ahhoz, hogy ott lehessen a szezonzáró helyszínén, noha a futam előtti pénteken a Marissia ellen folyó csődeljárást vezető cég elnöke megerősítette, az alakulatnak hamarosan be kell fejeznie működését.

Abban az esetben, ha a Marussia részt tud venni a viadalon és kilencedik pozícióját is meg bírja tartani a gyártók bajnokságában, a szezon végén komoly pluszpénz üti a tulajdonosok markát (egyes források szerint akár 40 millió dollárról írnak), ez a tény pedig vonzóbbá tehet a csapatot az esetleges vevők körében. A jelenlegi komoly anyagi gondokkal küzdő versenycsapat egyébként – Manor F1 Team – néven a 2015-ös előzetes nevezési listán is szerepel.

Forrás. telesport.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr716915953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása