FORMULA E: HATALMAS ÜTKÖZÉS DÖNTÖTT AZ ELSŐ VERSENYEN

2014/09/17. - írta: Baton

Pekingben rendezték a Formula E elnevezésű bajnokság első versenyét, melyben csak és kizárólag elektromos meghajtású autók indulhatnak. A Forma 1-es mintára épülő sorozat első versenye máris nagy médiavisszhangnak örvend, hisz' az utolsó kanyarban lökte ki egymást a két győzelemre hajtó pilóta, Nicolas Prost (Alain Prost fia) és Nick Heidfeld.

Heidfeld épp előzni készült, mikor Prost ráhúzta az autóját, így a német pilóta a kerékvetőn átrepülve a falnak csapódott, majd a levegőben megpördülve ért földet. A győzelem így az AUDI-t hajtó brazil, Lucas Di Grassi ölébe hullott, aki váratlan sikerével örökre beírta magát a történelemkönyvekbe, mint a Formula E első futamgyőztese.

Prostot a versenyt követően természetesen megbüntették, s így 10 rajthellyel hátrébbról indulhat a soron következő, Malájziai Nagydíjon.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr176706961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagy Tivadar 2014.09.20. 10:40:50

Nem volt semmi ez az utolsó kanyar! XD És, ahogy nézem, ezek az autók sem lassúak azért.
süti beállítások módosítása