2016-TÓL NENEHEZEBBEN VEZETHETŐ AUTÓK JÖHETNEK

2014/09/27. - írta: Baton

A szabályalkotók ezzel próbálhatják visszacsábítani a közönséget.

A Forma-1 népszerűsége sokat esett az utóbbi néhány évben, s eme sajnálatos tendenciának a mibenlétét legtöbben az autók visszaszabályzásában, lassításában, illetve a versenyzésben rejlő kihívások elveszésében látják. Elég csak arra gondolni, hogy húsz évvel ezelőtt is még szinte vért izzadva tudták csak a pilóták befejezni a versenyeket, és holtfáradtan kászálódtak ki az autójukból, ma azonban - egy-egy melegebb futamot leszámítva - a győztesek úgy ugrálnak, mintha nem is Forma-1-es versenyen vettek volna részt, csak valami puccos sétakocsikázáson.

Nos, ezen a dolgon szeretne most változtatni a szabályalkotó testület. Azt a célt tűzték ugyanis ki maguk elé, hogy a sportágat újra nehezebbé, emberközpontúbbá tegyék, mellyel a Forma-1-es pilóták újra hősök lehetnének. S, hogy ezt hogyan is képzelik? Az autók nem lesznek gyorsabbak - ezt már most leszögezték, viszont a gumik tapadásának csökkentésével, valamint a szárnyak és egyéb aerodinamikai kiegészítők méretének leredukálásával megnehezíthetik a versenyzők dolgát, mellyel - a jelenlegi helyzettel ellentétben - sokkal inkább múlna egy-egy eredmény a pilóták képességén, s nem csak az autók kiforrottságán.

Szeretettel várjuk ezen intézkedéseket.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr356736177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása