FURCSA ANYAGMARADVÁNY OKOZTA ROSBERG KIESÉSÉT

2014/09/27. - írta: Baton

A csapat sem érti, hogyan történhetett.

Nico Rosberg számára csalódással ért véget a múlt hétvégi Szingapúri Nagydíj, hiszen a német versenyző már a futam elején kénytelen volt feladni a versenyt. Az első vizsgálatok megállapították, hogy a kormányoszlopban lévő kábelköteg meghibásodása vezetett Rosberg kieséséhez, ám hogy az, hogyan sérült meg, csak tegnapra derült ki. A Mercedes hivatalos közleménye szerint a kábelek egy láthatatlan, idegen anyaggal szennyeződtek, melyek rövidzárlatot okoztak az áramkörben, s a német pilóta ezért nem tudta használni sem a kuplungot, s jóformán semmi mást sem.

A dolog érdekessége, hogy ezt az anyagot a versenyhétvégék elején - tehát csütörtök-péntek magasságában - szokták használni az autók felkészítésekor, ám sem a szabadedzéseken, sem az időmérőn nem okozott problémát, csak közvetlenül a verseny előtt észlelték, hogy valami nincs teljesen rendben. Lehet, hogy a sors furcsa fintora volt ez? Hisz' ezzel fej-fej mellett haladva, Rosberg és Hamilton is két-két műszaki probléma okozta kieséssel állnak ebben az idényben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr676736437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása