MONTEZEMOLO A MAI NAPPAL TÁVOZIK A FERRARI ELNÖKI SZÉKÉBŐL

2014/10/13. - írta: Baton

Lesz-e Alonso-bejelentés Maranellóban?

Luca-Di-Montezemolo.jpgA mai nappal új korszak veszi kezdetét a Ferrari életében: 23 év után Luca di Montezemolo hétfőn hivatalosan is leköszön a márka elnöki posztjáról, s helyét a Fiat ügyvezető igazgatója, Sergio Marchionne veszi át. A paddockban korábban az a hír járta, hogy a csapat erre a napra időzíti bejelentését 2015-ös versenyzőfelállásáról – azaz Sebastian Vettel érkezése és Fernando Alonso távozása is hivatalossá válhat.

Marchionne korábban a spanyollal való szerződésbontásukat firtató kérdéseket azzal hárította, hogy amíg nem áll hivatalba a Ferrarinál, nem kíván foglalkozni a témával. Egyes források szerint azonban ma végre pont kerülhet a találgatások végére.

Sebastian Vettelt természetesen az Orosz Nagydíj hétvégéjén is faggatták arról, mikor teszi meg a várva várt bejelentését, ám ő egy széles mosoly kíséretében csak annyit mondott:„Nincs újdonság. Remélem, hogy hamarosan bejelentést teszünk, és mihelyst ez megtörténik, már elég okosak lesztek ahhoz, hogy kitaláljátok, miért is vártam eddig” – mondta csütörtökön az újságíróknak. Vettel a Japán Nagydíj szombatján jelentette be, hogy a szezon végén távozik a Red Bulltól.

Miközben Fernando Alonso vasárnap a futam után előrevetítette, már csak pár részletet kell tisztáznia ahhoz, hogy bebiztosítsa jövőjét, arra is utalást tett, hogy nem Mercedes-motoros csapattal versenyez 2015-ben. Több forrás tudni véli, a kétszeres világbajnok már megállapodott a McLaren-Hondával. Amennyiben a Ferrari hivatalosan is megerősíti, hogy különválnak útjaik, talán egy lépéssel a spanyol bejelentéséhez is közelebb kerülnénk.

Egyelőre azonban csak egy biztos: az elnökcsere a Scuderiánál a mai napon megtörténik. Luca di Montezemolo már el is köszönt a gyártó dolgozóitól, akiknek 1993 óta volt a főnöke, s akikkel a Forma–1-ben nyolc konstruktőri és hét egyéni bajnoki címet, valamint 117 versenyt nyert. Ezzel a csapat történetének legsikeresebb elnökeként távozik.

Forrás: telesport.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr306786577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása