ALONSONAK MÉG FIZETHET IS A FERRARI A TÁVOZÁSÁÉRT

2014/10/26. - írta: Baton

Spanyol források szerint a kétszeres világbajnoknak busás összeg ütheti a markát.

Alonso HD.jpgNoha a négyszeres világbajnok érkezése nyílt titok a paddockban, a Ferrari továbbra is vár jövő évi versenyzőfelállásának bejelentésével. Ennek oka egyes források szerint az, hogy a csapatnak még mindig nem sikerült megállapodnia Fernando Alonsóval a spanyol 2016-ig érvényes szerződése felbontásának részleteiről. A spanyol Marca úgy tudja, ezen szerződés értelmében a kétszeres világbajnoknak összesen körülbelül 50 millió euró járna még, s könnyen lehet, hogy a Scuderiának ezen összeget (vagy legalábbis egy részét) Alonso távozása esetén is ki kellene fizetnie.

Hasonlóra már a múltban is volt példa. 2009-ben a csapat éppen Alonsónak kívánt helyet biztosítani azzal, hogy elküldte a további egy évig még érvényes szerződéssel bíró Kimi Räikkönent. A finn akkor a 2010-es évet ralizással töltötte, s közben pedig volt csapatától is megkapta fizetését – mintegy évi 18 millió eurót.

Mivel az olasz istálló a hírek szerint már megállapodott Sebastian Vettellel, s Kimi Räikkönen menedzsmentje is állítja, hogy a finn kitölti jövő év végéig szóló kontraktusát, a Ferrari szorult helyzetbe került: Alonsóval mindenféleképpen meg kell állapodnia a távozásról, hiszen egyszerre három versenyzőnek nem ígérhet autót 2015-re…

Forrás: telesport.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr606834975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása