VALÓBAN VÁLTOZIK AZ IDŐMÉRŐ LEBONYOLÍTÁSI RENDSZERE AUSTINBAN

2014/11/01. - írta: Baton

Az FIA versenybírái alkalmazkodtak a 18 fős mezőnyhöz.

FIA.jpgA Marussia és a Caterham távolmaradásával, csupán 18 autó áll rajthoz az Amerikai Nagydíjon, s ezzel kapcsolatban már korábban is felmerült a kérdés: Lesz-e változás az időmérő edzésen? Nos, az FIA versenybírái meghozták a döntést, s ennek értelmében valóban módosul a kvalifikáció lebonyolítási szisztémája.

A 22 fős mezőnyre "szabott" rendszer szerint a Q1-ben és a Q2-ben is hat-hat versenyző búcsúzott a további küzdelmektől, ám a 18 főre fogyatkozott létszámmal az első etap során, csupán két kieső lett volna - Sebastian Vettel távolmaradásával pedig lényegében véve egy -, így a döntéshozók úgy határoztak, mind a Q1, mind a Q2 során négy-négy autó lesz kénytelen búcsút inteni az időmérő edzésnek.

Ha Brazíliában is csak 18 autó áll rajthoz - márpedig ez igen valószínűnek tűnik -, akkor minden bizonnyal ott is ez a rendszer lép életbe.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr16854537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása