FELIPE NASR LESZ ERICSSON CSAPATTÁRSA A SAUBERNÉL

2014/11/07. - írta: Baton

A nehéz anyagi helyzetben lévő istálló végül mégsem Van der Gaardét választotta.

Felipe Nasr.jpg

A Sauber a múlt hétvégi Amerikai Nagydíjon jelentette be, hogy a tőkeerős háttérrel rendelkező Marcus Ericsson lesz 2015-től az egyik pilótájuk, most pedig azt is nyilvánosságra hozták, hogy a svéd versenyző csapattársa az újonc Felipe Nasr lesz.

A brazil pilóta jelenleg a Williams istálló teszt- illetve tartalékpilótája, aki Interlagosban is pályára gurulhatott az első szabadedzésen, mindemellett pedig a GP2-ben versenyez, ahol a második helyen az összesítésben, négy győzelmet szerezve.

A 22 éves versenyző Giedo van der Gardét "ütötte ki" ezzel a Sauber második számú üléséért folytatott küzdelemben, akiről korábban úgy hírlett, már nagyon közel volt a svájciakkal való megállapodáshoz. A végső döntés megszületésében bizonyára nyomós érvként szolgált a már évek óta Felipe Nasr mögött álló Banco do Brasil támogatása, mely a jövő évtől egy komolyabb összeget ajánlott fel a brazil tehetség Forma-1-be kerüléséért.

Nasr természetesen nagyon boldog, és izgatott a bejelentéstől. "Egy álmom vált valóra!" - örvendezett a brazil. "Ez egy nagyon fontos lépés a karrieremben, mely egyúttal egy felejthetetlen pillanat is. A Sauber egy nagy múltú csapat, ahol korábban Felipe Massa, Kimi Raikkönen, Robert Kubica és Sebastian Vettel is versenyeztek. Büszke vagyok rá, hogy most én is részese lehetek ennek a családnak, és náluk versenyezhetek. Egy fantasztikus évet töltöttem idén a Williams istállónál, ahol sokat tanultam, és felkészültem rá, hogy Forma-1-es versenyző legyek."

A Sauber ezen bejelentésével ugyanakkor az is biztossá vált, hogy a csapat jelenlegi két pilótájának, Adrian Sutilnak és Esteban Gutiérreznek is távoznia kell, ami már csak azért is érdekes, mivel a német versenyzőnek érvényes szerződése van a következő évre. Sutil roppant csalódott a hír miatt, de úgy gondolja, még bármi megtörténhet...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr916875921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása