HIVATALOS: VISSZATÉR A CATERHAM!

2014/11/14. - írta: Baton

A leafieldi alakulat ott lesz a szezonzáró Abu-Dhabi Nagydíjon.

Caterham logo.jpgIgencsak felgyorsultak az események a Caterham háza táján. Miközben csődbiztosuk nemrég úgy nyilatkozott, 90% esélyt lát a szezonzárón való részvételükre, a csapat most Twitter-oldalán bejelentette, biztosan ott lesznek Abu-Dzabiban.

Az alakulat múlt héten indított gyűjtőakciója ma éjfélkor ér véget. És bár a nap elején az eddig összegyűlt összeg alig volt több a kitűzött 2,35 millió font 50%-ánál, az elmúlt órákban hirtelen ugrásszerű növekedést láthattunk. Nemrégiben 500 ezer font érkezett az istálló „számlájára”, s ezzel már 79%-nál, azaz 1 870 000 fontnál tartanak. Miután a csődbiztos Finbarr O’Connell utalt arra, hogy a mai napon megállapodást köthetnek bizonyos befektetőkkel, az indulásukhoz szükséges pénz vélhetően meglesz.

„Komoly feladatot vállaltunk, de határozottan megérte” – fogalmazott O’Connel a kiadott közleményben. „Egyetlen hét alatt a szurkolók lehetővé tették a lehetetlent. Tudtuk, hogy a legjobb módja a csapat életben tartásának, ha vonzó lehetőséggé tesszük azt a vásárlók számára, és bizonyítjuk, hogy még mindig versenycsapat vagyunk, és ott leszünk Abu-Dzabiban. Nincs elég szó annak kifejezésére, mennyire hálásak vagyunk minden szurkolónak, aki ezt lehetővé tette.”

O’Connell nem győzte dicsérni a csapat összetartását, és kiemelte, nagyon bízik benne, hogy biztosítani tudják az alakulat jövőjét. „Az elmúlt napokban jelentősen nőtt a potenciális vevők, érdeklődők száma, és az abu-dzabi részvétel azt bizonyítja, hogy ez egy élő és működő csapat, amely megérdemli, hogy 2015-ben és utána is folytathassa. Itt minden ember keményen dolgozik, kiváló a csapatszellem, most pedig már csak az anyagi biztonságra van szükség, amit reményeim szerint sikerül is biztosítanunk” – fogalmazott a brit. Végül hozzátette: „Még hiányzik némi pénz, tehát továbbra is figyeljék a gyűjtőakciót (Crowdcube). Aztán irány a versenyzés!”

A gyártók bajnokságának utolsó helyén álló Caterham két versenyhétvégét, az austinit és az interlagosit hagyta ki az ellene indított csődeljárás miatt – visszatérésével 20 fősre bővül a mezőny létszáma. Hogy kik lesznek a versenyzőik, egyelőre kérdéses.

Forrás: telesport.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr856897123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása