A MCLAREN MÁR ABU-DHABIBAN TESZTELNÉ A HONDA ERŐFORRÁSÁT

2014/11/19. - írta: Baton

A wokingiak már a szezonzárót követő teszten próbára tennék a japán gyártó jövő évi motorjait.

Függetlenül attól, milyen eredményeket érnek el az istálló versenyzői, a McLaren számára emlékezetes marad a 2014-es Abu-dzabi Nagydíj, hiszen a szezonzáró helyszínén véget ér egy húsz szezon óta tartó együttműködés. A Mercedes 1995-ben teljesítette első versenyhétvégéjét a brit csapat partnereként; legkomolyabb közös sikereiket az 1990-es évek végén érték el, amikor Mika Häkkinen révén két bajnoki címet szereztek (1998 és 1999), 1998-ban pedig a gyártók között is ők hódították el a trófeát. Harmadik egyéni címüket Lewis Hamilton szerezte 2008-ban.

A nagy múltú brit alakulat 2015-ben már a Honda erőforrásait fogja használni, az azzal szerelt tesztautót (McLaren MP4-29H/1X1) pedig a jelenlegi tervek szerint már a szezonzárót követő kétnapos gyakorláson is pályára küldi. „Néhány nap választ el bennünket attól, hogy hivatalosan is megkezdjük izgalmas technikai együttműködésünket a Hondával. A kielégítő próbapados tesztek után célunk most az, hogy tesztautónkkal, azaz a MP4-29H/1X1-gyel vegyünk részt az Abu-dzabi Nagydíjat követő gyakorláson” – áll a csapat közleményében.

Az egylet ezzel párhuzamosan azt is megerősítette, hogy 2015-ös versenyzői párosát csak december 1-je után fogja megnevezni (ezt már korábban bejelentették hivatalos Twitter-oldalukon). „Az ideális pilótapáros kiválasztása természetesen rendkívül fontos egy csapat számára, éppen ezért igényel hosszú, pontos elemezést. Ezért, és annak érdekében, hogy véletlenül se tereljük el az istálló figyelmét az év utolsó versenyéről – ahol természetesen a lehető legjobb eredményt szeretnénk elérni – úgy döntöttünk, a bejelentést elhalasztjuk legalább december 1-jéig” – magyarázzák.

Hivatalos bejelentés tehát a következő napokban sem érkezik a csapattól, azt azonban több mértékadó lap is tényként kezeli, hogy a Ferraritól távozó Fernando Alonso lesz a McLaren-Honda egyik versenyzője. Arról, ki lesz a kétszeres világbajnok csapattársa, már megoszlanak a vélemények, egyesek ugyanis Jenson Button, míg mások Kevin Magnussen maradását tartják valószínűbbnek, de felmerült már az is, hogy a wokingiak egy teljesen új pilótapárossal vágnak neki a 2015-ös évadnak. Korábban például Romain Grosjeant is szóba hozták a csapattal.

Forrás. telesport.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr446915977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása