FORCE INDIÁT TESZTELHET A GP2 IDEI BAJNOKA

2014/11/19. - írta: Baton

Jolyon Palmer a szezonzárót követő két napos teszten bizonyíthatja rátermettségét.

A korábbi Forma–1-es pilóta, Jonathan Palmer fia, Jolyon az idei esztendőben megnyerte a GP2 bajnoki címét, a fiatal brit tehát megdolgozott azért, hogy a Force India autóját vezethesse az év utolsó tesztjén. A 23 esztendős versenyző gokarttal kezdte pályafutását, majd 2005-ben váltott „valódi autókra” – a T Cars szériában indult, melynek őszi bajnokságát 2006-ban már meg is nyerte. A következő esztendőtől már a Forma Palmer Audi szériában versenyzett, ahol 2008-ban harmadik lett. 2009-ben mutatkozott be a Forma–2-ben, a következő évben pedig a második helyen végzett az összesítésben. 2011-ben már a Forma–1 előszobájának számító GP2-ben vitézkedett, az idei szezonban pedig elhódította a sorozat bajnoki trófeáját a DAMS csapat színeiben.

Palmer természetesen örül a Forma–1-es tesztnek. „A Force India-istálló megmutatta, hogy hisz bennem, hiszen felajánlották, hogy vezessem az autójukat Abu-Dzabiban. Nagyon keményen dolgoztam ezért az esélyért, és segíteni akarok a csapatnak a lehető legtöbbet kihozni a tesztből. A gárda mindig is támogatta a fiatal tehetségeket, így remélem, hogy ez a lehetőség valami nagyobb dolog kezdetét is jelenti egyben.”

A Force India másik választottja, az ausztrál Richard „Spike” Goddard idén a Max Verstappent és Esteban Ocont is soraiban tudó Forma–3-as Európa-bajnokságban szerepelt. Versenyzői karrierjét ő is gokartban kezdte, majd 2010-től már a Forma–Ford Victoria nevű ausztrál bajnokságban rótta a köröket. A szezon végi összesítésben a harmadik helyen végzett. A következő esztendőben már Európában versenyzett a Brit Forma–Ford szériában, 2012-től pedig a Brit Forma–3-ban. Rögtön első évében meg is nyerte az újoncok bajnokságát. 2013-ban bemutatkozott a Toyota Racing Seriesben, illetve a Forma–3 -as Európa-bajnokságban.

Goddard elmondta, régi vágya vált valóra a Forma–1-es teszttel, és már nagyon várja, hogy végre pályára gurulhasson. „Minden fiatal pilóta álma, hogy Forma–1-es autót vezethessen, éppen ezért elképesztően izgatott vagyok, hogy egyike lehetek azoknak, akiknek valóra válik az álma. A teszt fontos állomása a 2015-ös felkészülésnek, így bízom benne, hogy a közreműködésem hasznosnak bizonyul majd a csapat számára, és jelent némi előnyt a következő szezonban.”

Természetesen a Force India első embere, Vijay Mallya is megszólalt: „Nagyon örülök, hogy esélyt adhatunk két ígéretes fiatalnak, hogy első ízben kóstoljanak bele a Forma–1-be. Csapatunk jó érzékkel találja meg a feltörekvő tehetségeket, és lehetőséget biztosít nekik, hogy értékes tapasztalatokkal gazdagodjanak egy Forma–1-es autóban. Figyelemmel követtem Jolyon idei GP2-es teljesítményét, és egyértelmű, hogy hatalmas tehetség, aki megérdemel egy esélyt. Spike is keményen dolgozott, és a teszt jó lehetőség lesz számára, hogy megmutassa képességeit.”

Forrás. telesport.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1stories.blog.hu/api/trackback/id/tr416915993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása